Rusai pradeda naudoti lėktuvus, kurių patys atsisakė prieš keletą metų  ()

Jau žinome, kad rusai puolimui naudoja senas raketas, tankus ir šarvuočius, o dabar kaip „Su-35“ pakaitalą jie ėmėsi aktyviai naudoti „Su-24M“ atakos lėktuvus. Taip tvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas aukščiausių Generalinio štabo karinių pareigūnų, brigados generolas Oleksijus Hromovas per susitikimą Ukrainos žiniasklaidos centre sakė, kad to priežastis – dideli rusų patirti nuostoliai, o ypač pastarosiomis dienomis:

„Per pastarąją savaitę Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė 27 taikinius ore. Netekę orlaivių užpuolikai svarsto galimybę naudoti pasenusius reaktyvinius lėktuvus „Su-24M“, kuriuos agresorius naudoti nustojo 2005–2018 m.“, – sakė O.Hromovas.

Tačiau net ir „Su-35“ iš tikrųjų veikia ne taip gerai, kaip turėtų. Generalinio štabo duomenimis, Rusija „Su-35“ karo lėktuvus tiekė Kinijai, tačiau tik 9 iš 24 lėktuvų buvo techniškai tvarkingi. Tai, anot Ukrainos kariuomenės, reiškia, kad orlaivis neefektyvus ir nepatikimas. Dauguma šių reaktyvinių lėktuvų eksploatacinių gedimų kilo dėl jų borto sistemų.

„Su-35“ kariniams lėktuvams kovoje taip pat sekasi nekaip. Per visą agresijos laikotarpį užpuolikai neteko dviejų tokių lėktuvų eskadrilių arba apie 24 lėktuvų“, – pabrėžė Oleksijus Hromovas.

Tačiau, nors techniniai „Su-24“, „Su-25“ ir „Su-24M“ parametrai prastoki, patekę į ukrainiečių rankas šie orlaiviai tarsi atgija. Pirmaisiais invazijos mėnesiais juos pilotuodami ukrainiečiai sugebėjo neleisti rusams visiškai dominuoti oro erdvėje ir pamažu ėmė kelti didelę grėsmę rusų sausumos pajėgoms, kadangi, sistemingai naikinę rusų priešlėktuvinę gynybą, ėmė jaustis užtikrinčiau.

 

Visgi kyla klausimas – ar rusų pilotai tuos pačius orlaivius gali naudoti taip efektyviai, kaip Ukrainos oro pajėgos? Kaip žinome, sąlyginis technologinis trūkumas su rusų lakūnais kovojantiems ukrainiečiams nesukėlė daug problemų. O dabar, kai rusai priversti naudoti senesnius „Su-24M“, situacija jiems gali ir dar suprastėti.

Parengta pagal „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()