[Žinios trumpai] „Tūkstančiai tankų Rusijos rezerve” - tik mitas? „Defence Express” atsakė, kaip yra iš tikrųjų  ()

Rusijos pajėgos dėl šešėlinio eksporto į trečiąsias šalis ir Rusijos gynybos ministerijos vykdomo pinigų plovimo prarado dalį savo turėtos įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis Rusijos Federacijoje saugomos sovietinės technikos yra netinkama naudoti, todėl duomenys apie „tūkstančius tankų už Uralo“ yra ne kas kita, kaip mitas. Kiekvienas gali tai patikrinti. Apie tai radijo NV eteryje kalbėjo portalo „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas.

„Dėl sovietinės ginkluotės, esančios sandėliuose, yra du aspektai. Tą mitą apie tūkstančius, dešimtis tūkstančių tankų, stovinčių už Uralo, kurtą dar sovietmečiu, dabar itin lengva patikrinti naudojant „Google Maps“ paslaugą“, – sakė ekspertas.

Katkovas pažymėjo, kad tinkle yra saugomų sandėlių koordinatės Rusijos Federacijos teritorijoje ir dėl jų jis gali matyti „gana malonų tankų be bokštelių vaizdą“ ir kitas mašinas, per kurias jau „dygsta krūmai ir medžiai“.

 

Kaip vieną iš tokios ginkluotės situacijos Rusijos Federacijoje priežasčių ekspertas vadina Rusijos šešėlinį karinės įrangos eksportą į užsienį – sunku išsiaiškinti, kiek pinigų Rusijos Federacijos gynybos ministerija „išplovė“ tokiu būdu, nes Rusija savo išlaidas valstybės gynybos užsakymams įslaptino nuo 2020 m.

(112)
(1)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: