[Žinios trumpai] JK skelbia sensacingas išvadas: Rusijos Juodosios jūros laivynas sutriuškintas, perėjo į gynybą ir negali kontroliuoti jūros  ()

Rusijos išsilaipinimo Odesoje grėsmė buvo neutralizuota. Dabar Ukraina gali nukreipti savo išteklius kovai su Rusijos sausumos pajėgomis kitomis kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynas užima gynybines pozicijas ir efektyviai nebekontroliuoja jūros. Tai pranešė Jungtinės Karalystės karinė žvalgyba savo rugpjūčio 16 d. ataskaitoje.

Agentūra pažymi, kad Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno paviršiniai laivai užima išskirtinai gynybines pozicijas, o patruliavimas apsiriboja Krymo pakrantės vandenyse. Tokie veiksmai nesutampa su šiam laikotarpiui būdingu padidėjusiu Rusijos karinio jūrų laivyno aktyvumu kitose jūrose.

Didžiosios Britanijos žvalgyba pažymi, kad Juodosios jūros laivyno paviršiniai laivai naudoja ilgojo nuotolio sparnuotąsias raketas sausumos puolimo operacijoms remti ir tuo pat metu patiria sunkumų veiksmingai kontroliuojant Juodąją jūrą.

„Laivynas prarado flagmaną „Moskva“, reikšmingą karinio jūrų laivyno aviacijos kovinių lėktuvų dalį ir Gyvačių salos kontrolę. Ribotas Juodosios jūros laivyno efektyvumas kenkia bendrai Rusijos invazijos strategijai“, - sakoma žvalgybos agentūros ataskaitoje.

 

Šiame kontekste Rusijos išsilaipinimo Odesoje grėsmė buvo neutralizuota, todėl Ukraina gali nukreipti išteklius apriboti Rusijos sausumos pajėgas kitur.

(77)
(0)
(77)

Komentarai ()