[Žinios trumpai] Šoigu: „NATO neabejoja, kad „specoperacijos” tikslai bus pasiekti, HIMARS sumalama mūšiuose”  (3)

Rusijos kariuomenė kovoja ne su Ukrainos ginkluotomis pajėgomis, o su jungtinėmis Vakarų pajėgomis. Ir, nepaisant to, „specialiosios operacijos“ tikslai bus pasiekti. Bent jau tokias pasakas seka Rusijos gynybos ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivui tiekiami ginklai karo eigai reikšmingos įtakos dar neturėjo – vakarietiška technika yra „sumalama mūšiuose“. Tai pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu kalbėdamas Maskvos saugumo konferencijoje, praneša „Focus“.

„Iš pradžių buvo kalbama apie „Javelin“ prieštankinių sistemų, kai kurių unikalių bepiločių orlaivių tiekimą. Pastaruoju metu daugkartinio paleidimo raketų sistemos HIMARS ir tolimojo nuotolio haubicos reklamuojamos kaip superginklai – tačiau šie ginklai taip pat malami mūšiuose. Reikšmingos įtakos situacijai neturėjo“, – sakė Sergejus Šoigu.

Pasak jo, Rusijos kariai Ukrainoje susiduria su „jungtinėmis Vakarų pajėgomis“, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos „planuojamos Vašingtone ir Londone“. Šoigu apkaltino Vakarų šalis teikiant žvalgybos informaciją Kyjivui. Šoigu teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Vakarų valstybių yra laikomos „nenaudojama medžiaga“. Ukrainos gynėjų nuostolius per plataus masto karą ministras pavadino „didžiuliais“.

 

Rusijos ministras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad, jo turimais duomenimis, visos NATO narės neabejoja, kad „specialiosios karinės operacijos tikslai bus pasiekti“, o bloko pastangos yra nukreiptos „pratęsti Kyjivo režimo agoniją“.

„Vakarų planai pasiekti strateginį Rusijos susilpninimą žlunga. Doleris nepasiekė 200 rublių lubų, kaip prognozavo JAV prezidentas, Rusijos ekonomika išgyveno“, – pridūrė Šoigu.

(5)
(53)
(-48)

Komentarai (3)