[Žinios trumpai] ORDLO pajėgose įvyko skilimas: dalis kovotojų „dėjo” ant Rusijos tikslų Ukrainoje – skelbia, kad pergalė jau įvyko!  ()

ORDLO teritorijoje mobilizuoti asmenys skundėsi varginančiu puolimo tempu ir atsisakė dalyvauti karo veiksmuose Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prorusiškų „LLR/DLR“ kovotojų, kovojančių kaip RF ginkluotųjų pajėgų dalis, gretose įvyko skilimas. Tai teigiama naujoje ISW karo studijų instituto ataskaitoje, paskelbtoje rugpjūčio 15 d.

Analitikai pastebi, kad okupuotos Luhansko srities teritorijoje mobilizuoti kovotojai skundėsi alinančiu puolimo tempu ir atsisakė dalyvauti karo veiksmuose Donecko srityje.

Savo pranešime ISW mini vaizdo įrašą, kuriame dalyvavo „LLR 2740 bataliono kariai“, kurie priešinosi Ukrainos armijos pozicijų puolimui ir visiškam Donbaso užėmimui.

Kovotojai teigia pergalę atšventę liepos 3 d., kai „LLR“ pajėgos pasiekė Luhansko srities sienas, ir jų darbas baigtas. Vaizdo įrašas patvirtina mobilizuotų „LLR“ dalyvavimo ir moralės mažėjimo tendenciją. Ši tendencija ypač pavojinga Rusijos pajėgoms, norinčioms įdarbinti dar daugiau naujų karių iš Luhansko srities, kad kompensuotų pastarojo meto nuostolius. Tolesni Rusijos pajėgų padalinimai taip pat grasina dar labiau sumažinti Rusijos kariuomenės efektyvumą“, – sakė ISW analitikai.

 

Be to, panašios panikos nuotaikos buvo užfiksuotos ir prorusiškų „DLR“ kovotojų gretose, kurie dalyvavo Charkivo, Luhansko ir Chersono kryptimis. Toks mobilizuotųjų iš okupuotų teritorijų elgesys rodo, kad kolaborantai nepritaria dideliems Kremliaus planams okupuoti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: