Iranas gali galutinai paskandinti Rusiją: bręsta didžiulis susitarimas tarp ES ir JAV  (1)

Naftos kainos žlugo: žinios iš Irano numato didelį finansinį smūgį Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naftos kainos ir toliau krenta laukiant Irano ir Vakarų branduolinio susitarimo atnaujinimo, kuris leis Teheranui vėl tiekti naftą pasaulinei rinkai.

Naftos kaina iškart nukrito 8 % per tris dienas ir yra žemiausia per šešis mėnesius, nes tikimasi, kad bus panaikintos sankcijos Iranui, kuris kadaise buvo antras pagal gavybą OPEC narys.

Tai pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Brent“ kaina nukrito iki 92 USD už barelį po to, kai Europos pareigūnai Teheranui atsiuntė pasiūlymus atgaivinti branduolinį susitarimą, galintį panaikinti naftos embargą. Irano atsakas ES buvo vertinamas kaip teigiamas, „Bloomberg“ sakė šaltiniai Briuselyje. Galimam sandoriui reikalingas JAV, kurios svarsto gautus pasiūlymus, pritarimas.

WTI naftos ateities sandoriai nukrito iki 87 USD.

Ekspertai labai vertina tikimybę, kad susitarimas bus atnaujintas, sankcijos Iranui bus panaikintos, naftą bus leista parduoti rinkoje.

Panaikindami sankcijas Iranui, Vakarai atims iš Putino vieną iš paskutinių „sąjungininkų“ tarp nesąžiningų valstybių ir pakartos 2015-ųjų scenarijų, kai po Krymo aneksijos Irano nafta užtvindė rinkas ir išlaikė kainas žemiau 40 USD už barelį.

 

Iki Donaldo Trumpo administracijos sankcijų įvedimo Iranas per dieną pumpuodavo beveik 4 mln. barelių, iš kurių daugiau nei pusė buvo eksportuojama. Embargo panaikinimas leis į rinką išpilti 1,3 mln. barelių per dieną, skaičiuoja ING strategas Warrenas Pattersonas.

Šių tiekimų labai reikia Europai, kuri įsipareigojo iki metų pabaigos atsisakyti rusiškos naftos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(1)
(102)

Komentarai (1)