[Žinios trumpai] Kas iš tikrųjų surengė Krymo atakas? Žurnalistai teigia gavę įdomios informacijos, šaltinis pageidauja likti anonimu  ()

Teigiama, kad sprogimai okupantų kariniuose objektuose Kryme įrodo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybes veikti giliai už fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN skelbia, kad Ukraina yra atsakinga už tris atakas prieš Rusijos karinius objektus Kryme. Tai atskleidė Ukrainos pareigūnas, panorėjęs likti anonimu. Oficialiai Ukraina neprisiima atsakomybės už tuos sprogimus.

Rugpjūčio 9 dieną Saki aerodrome įvykę sprogimai apibūdinami kaip rimtas, bet vienkartinis Rusijos karinės infrastruktūros praradimas okupuotame pusiasalyje. Vėlesnės atakos, įvykusios rugpjūčio 16 dieną amunicijos sandėlyje Džankojaus rajone ir aerodrome Gvardeiske, yra laikomos įrodymu, kad Ukraina turi galimybę sistemingai naikinti taikinius ir okupuotame Kryme.

 

Po, sakykime, incidento Saki aerodrome Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad karas „prasidėjo nuo Krymo ir turėtų baigtis Krymu – jo išvadavimu“.

(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: