[Žinios trumpai] Rusai išmes į mūšį 3-iąjį armijos korpusą: tai ypatingas dalinys – Ukrainos pulkininkas paaiškino, ką tai reiškia  ()

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Vladyslavas Selezniovas sakė, kad į mūšį bus metamas strateginio lygio Rusijos kariuomenės operatyvinis rezervas, vadinamas trečiasis armijos korpusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalbant apie Rusijos pajėgas Kursko ir Belgorodo srityse, Kursko srityje šiuo metu dislokuotos mažiausiai trys bataliono taktinės grupės. Akivaizdu, kad rusams nėra prasmės pulti valstybės sieną su tokios sudėties pajėgomis, nes Ukrainos gynybos pajėgos šias priešo kovines formuotes sunaikins iki pamatų. Belgorodo srityje liko 114-osios motorizuotosios šaulių divizijos likučiai, kurie dabar yra išsklaidyti, nes tam tikri daliniai iš ten atitraukiami ir siunčiami į fronto linijas, kurios priešui yra kritiškiausios“, – sakė ekspertas.

Selezniovas pažymėjo, kad okupantams reikalai klostosi prastai ir jie priversti ruošti paskutinį strateginį rezervą, kuris bus išsiųstas į frontą.

„O strateginio lygmens operatyvinis rezervas, vadinamasis trečiasis armijos korpusas, kuris dar net nebaigtas formuoti, turi iki 4 tūkstančių technikos vienetų ir atitinkamo personalo, jau gavo komandą ir netrukus pradės vykti į frontą. Tačiau faktas, kad rusai į mūšį meta beveik paskutinį savo strateginį rezervą, yra simptomiškas. Priešas nėra labai judrus, todėl tiksliais Ukrainos HIMARS ir toliašaudės artilerijos smūgiais siekiama gerokai suminkštinti priešo pozicijas, t. y. sunaikinti sandėlius, arsenalus, įrangos laikymo vietas ir personalo stovėjimo vietas. Tai sėkmingas metodas, leidžiantis mums gana smarkiai susilpninti rusų okupantų kovines pozicijas“, – pridūrė pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(225)
(8)
(217)

Komentarai ()

Susijusios žymos: