Rusijos armija naudoja pripučiamą oro gynybą – siekia „pergudrauti“ Ukrainos oro pajėgas: bet ar rusams pavyksta? (Video)  ()

Didelis Ukrainos produktyvumas kovojant su Rusijos oro gynyba verčia pastarąją taikyti pripučiamas technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai nuolat bando suklaidinti apie tikrąjį savo oro gynybos išteklių tankumą laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose ir Rusijos Federacijos bei Baltarusijos pasienio zonose. Būtent todėl jie nuolat naudoja priešlėktuvinių raketų sistemų maketus, o jų nuotraukos ir vaizdo įrašai socialiniuose tinkluose pateikiami kaip neva „patikimi duomenys“ apie priešo oro gynybos sistemų judėjimą.

Tai sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas pulkininkas Jurijus Ignatas per interviu žurnalistės Janinos Sokolovos žiniasklaidos projektui.

Tokios „gudrybės“, kaip pabrėžė Ignatas, netrukdo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams sunaikinti priešo oro gynybos sistemą. Ypač atsižvelgiant į 15 neseniai sunaikintų priešo S-300 sistemų.

Oro pajėgos ypatingą dėmesį skiria duomenų rinkimui apie tikrąją priešo oro gynybos pajėgų sudėtį. Kaip pabrėžė ir Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas, Ukrainos aviatoriai kasdien gauna patikimą informaciją apie Rusijos oro gynybos sistemų ir priemonių išsidėstymą, ypač fronto zonose, laikinai okupuotose teritorijose, ypač Kryme ir net Rusijos Federacijos bei Baltarusijos teritorijoje.

 

„Reikia pripažinti, kad rusai atsivežė labai daug tokios „aparatinės įrangos“, kaip „Buk-M1“, „Buk-M2“, „Tor“, „Pantsyr“, „S-300“ ir „S-400“, – sakė Jurijus Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()