[Žinios trumpai] Estija sutriuškino įspūdingą „Killnet“ ataką – smūgis buvo didžiausias nuo 2007 m., estų gynyba iš karto smogė atgal  ()

Skaitmeninės transformacijos sekretoriaus pavaduotojas Luukas Ilvesas paskelbė, kad Estiją užklupo didžiausia DDoS atakų banga, su kuria ji susidūrė nuo 2007 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DDoS atakos buvo nukreiptos ir į viešąsias institucijas, ir į privatų sektorių. Atsakomybę už išpuolius prisiėmė prorusiška programišių grupė „Killnet“.

Ilvesas patvirtino, kad Estijos kibernetiniai padaliniai sugebėjo blokuoti atakas. „e-Estonia“ paslaugos nesutriko.

„e-Estonia“ – Estijos vyriausybės judėjimas, kuriuo siekiama palengvinti piliečių sąveiką su valstybe naudojant elektroninius sprendimus. Pagal šią iniciatyvą sukurtos elektroninės paslaugos apima e-Balsavimą, e-Mokesčių valdybą, e-Verslą, e-Bankininkystę, e-Bilietą, e-Mokyklą, universitetą internetu, e-Valdžios akademiją, taip pat kelias mobiliąsias programas.

 

Estijos kompiuterinių avarijų reagavimo komandos vadovas Tonu Tammeris naujienų agentūrai AFP sakė, kad atakos pasiekė vietos valdžios, įskaitant policiją ir vyriausybę, svetaines. Užpuolikai taip pat atakavo logistikos įmonę.

Grupė „Killnet“ paskelbė, kad smogė Estijai kaip atsaką už tai, kad šią savaitę Baltijos valstybė pašalino sovietmečiu pastatytą Antrojo pasaulinio karo memorialą Narvoje – tanką T-34.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()