[Žinios trumpai] Japonijai iškilo didžiulė grėsmė dėl elektros, planuoja dramatišką perėjimą prie branduolinės energijos  (5)

Japonijoje yra 17 atominių elektrinių. 2011 metais įvykus Fukušimos katastrofai, visos buvo išjungtos ir dabar veikia tik 6. Tačiau Japonijai reikia atominės energetikos. Pasauliui jos reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija planuoja dramatišką perėjimą prie branduolinės energijos, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po Fukušimos nelaimės, siekdama iš naujo paleisti tinkamus reaktorius ir kurti naujas jėgaines, naudojant naujos kartos technologijas.

Ministras pirmininkas Fumio Kišida remia galimą naujų reaktorių plėtrą ir statybą, nes šalis siekia išvengti sutrikimų elektros tinkluose, kurie šią vasarą buvo dažni dėl didelio energijos poreikio. Japonija nori atsikratyti elektros energijos importo poreikio. Ir atominės elektrinės, kurių technologijos Japonijoje yra gerai išvystytos, puikiai tam tinka. Be to, atominės elektrinės yra labai draugiškos aplinkai, nes išmeta tik vandens garus. Net ir panaudoto branduolinio kuro sukuriama labai mažai, nors neišsilavinę kvailiai dažnai dėl jo labai jaudinasi.

Japonijos ekonomikos ministerija nori ateinančią vasarą iš naujo paleisti dar septynis branduolinius reaktorius. Vyriausybė svarsto galimybę plėsti branduolinę energiją, nes sunkiai kovoja su ekstremalių oro sąlygų ir pasaulinio kuro trūkumo poveikiu elektros tiekimui. Tokijuje šiais metais įvyko du dideli elektros energijos tiekimo sutrikimai, nes per karščius japonai įsijungė oro kondicionierius.

 

Pasaulio šalys vėl atsisuka į atominę energetiką, nes Rusijos karas prieš Ukrainą išaugino energijos resursų kainas. Japonija statys naujus reaktorius ir iš naujo paleis senuosius, Vokietija atsisako planų mesti branduolinę energetiką. Tie planai, beje, buvo sukurti labai keistomis sąlygomis, vykstant ypatingai keistam žaliųjų organizacijų spaudimui - kažkodėl rusiškos dujos ir anglis jiems atrodė draugiškesni aplinkai nei garais pupsinti atominė elektrinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (5)