„Tai tikriausiai pats blogiausias visų laikų investavimo sprendimas!“ Milijardierius investuotojas paviešino, kokią didžiulę klaidą padarė dėl „Tesla“  ()

Milijardierius investuotojas Johnas Doerras teigė, kad 2007 m. praleista galimybė investuoti į „Tesla“ yra vienas didžiausių jo apgailestavimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Įprastinė strategija buvo tokia, kad rizikos kapitalistai nutarė neinvestuoti į elektromobilių įmones ir ne naujų automobilių įmones apskritai“, – „Bloomberg“ televizijai sakė rizikos kapitalo įmonės „Kleiner Perkins“ pirmininkas J. Doerras.

„Turėjome pasirinkimą: paremti puikų automobilių dizainerį Henriką Fiskerį arba ambicingą, šiek tiek pašėlusį verslininką, vardu Elonas Muskas, su „Tesla“ ir padarėme neteisingą sprendimą“, – pridūrė jis.

2008 m. „Kleiner Perkins“ į „Fisker Automotive“ investavo daugiau nei 10 mln. dolerių. Maždaug po penkerių metų įmonei buvo iškelta bankroto byla. Henrikas Fiskeris 2016 m. įkūrė kitą elektromobilių kompaniją „Fisker Inc.“, naudodamas tą patį logotipą ir prekinį ženklą. Nuo tada bendrovė pradėjo viešėti Niujorko vertybinių popierių biržoje, tačiau gerokai atsiliko nuo „Tesla“.

2007 m. „Tesla“ vis dar buvo tik besikurianti pereinamojo laikotarpio įmonė, jos vienas iš įkūrėjų Martinas Eberhardas ketino atsistatydinti iš generalinio direktoriaus pareigų, o E. Muskas generalinio direktoriaus pareigas perėmė tik kitais metais. Bendrovė pirmąjį savo automobilį pagamino 2008 m., praėjus beveik penkeriems metams nuo įmonės įkūrimo. Šiandien elektromobilių gamintojas vertinamas beveik 1 trilijonu dolerių.

„Tai tikriausiai pats blogiausias visų laikų investavimo sprendimas“, – sakė J. Doerras laidoje „Bloomberg Wealth with David Rubenstein“. „Nesu apsėstas šių apgailestavimų, bet niekada to nepamiršiu“, – pridūrė milijardierius.

 

Nepaisant to, kad nesugebėjo pripažinti „Tesla“ potencialo, J. Doerras įsitraukė į kelių didelių kompanijų, įskaitant „Amazon“, „Google“ ir „Twitter“ veiklą.

Milijardierius sakė, kad pirmą kartą susitikęs su 30-mečiu Jeffu ​​Bezosu iš karto užmezgė ryšį.

„Mes abu buvome savotiški kompiuterių mokslo mėgėjai“, – sakė jis. „Jis turėjo viziją, kuri yra teisinga iki šiol, kad jei jis turėtų didžiausią pasirinkimą su prieinamiausiomis kainomis ir geriausią klientų patirtį, „smagratis galėtų suktis dėka klientų apsėdimo“.

J. Doerras teigė manantis, kad „Amazon“ bus sėkminga, tačiau nenutuokė, kad ji išaugs į tokią kompaniją, kokia yra šiandien. Rizikos kapitalistas teigė, kad J. Bezosas turi aiškų verslo planą, o jo sprendimas investuoti į „Google“, paremti įkūrėjus Sergejų Briną ir Larry Page'ą buvo labiau tikėjimo dalykas.

 

Tai „buvo labai prieštaringa“, – sakė J. Doerras. „Jie neturėjo nei verslo plano, nei pajamų“.

Milijardierius teigė, kad nei jis, nei „Google“ įkūrėjai nenutuokė, kokia svarbi taps interneto paieškos funkcija.

„Tesla“ nebuvo vienintelė įmonė, apie kurią J. Doerras pasakojo apgailestaudamas, kad nepastebėjo jos potencialo. Turtuolis, kurio „Bloomberg“ milijardierių indeksas vertinamas 5,8 mlrd. USD, teigė, kad jis taip pat praleido galimybę investuoti į „Cisco“ ir „Sun Microsystems“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai ()