Kinijos kompanija „Baidu“ tai padarė pirmoji: gatvėse pradėjo važinėti dar neregėti taksi – kelionės kaina nustebins (Foto)  ()

Kinijos kompanija „Baidu“ į gatves paleido autonominius taksi automobilius, kuriuose viduje nėra vairuotojo – tik keleiviai. Šie taksi automobiliai pradėjo dirbti dviejuose miestuose – Čongčinge ir Uhane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau anksčiau „Baidu“ bandė bepiločius automobilius įvairiuose Kinijos regionuose, tačiau taisyklės numatė, kad automobilyje bet kokiu atveju privalo sėdėti operatorius, kuris bet kuriuo metu gali įsikišti į automobilio valdymą. Dabar pirmą kartą prasidėjo komercinis eksperimentas, kai taksi automobiliai važinėja visiškai be žmogaus įsikišimo.

Važiuoti bepiločiu taksi automobiliu kainuoja kiek daugiau nei 2 eurus už įsėdimą ir po 40 euro centų už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą. Jeigu maršruto ilgis siektų 15 kilometrų, kelionė bepiločiu taksi automobiliu kainuotų apie aštuonis eurus. Pirmiesiems drąsiausiems klientams „Baidu“ kompanija žada net 90 proc. nuolaidas. Kelionės beveik nieko nekainuotų, tačiau kompanija gauna neįkainojamą informaciją apie tai, kaip tokie automobiliai elgiasi realiame eisme.

 

Šiuo metu abiejuose miestuose veikia tik dešimt bepiločių taksi, kurių maršrutai apriboti tam tikromis zonomis ir jie dirba tik šviesiu paros metu. Tačiau vystantis projektui kinai tikina, kad bepiločių daugės, jų veikimo zona plėsis ir ateityje jie galės dirbti naktį.

 

Kinijoje bepiločius taksi vysto daugybė kompanijų, tačiau visi jie veikia eksperimentiniais režimais. „Baidu“ yra pirmoji kompanija, paleidusi automobilius be operatorių veikti komerciniu režimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: