[Žinios trumpai] Rusai nusprendė atlikti apklausą dėl Charkivo prijungimo prie Rusijos: rezultatai šokiravo, apklausa skubiai ištrinta  (2)

Daugiau nei 90 % apklausos dalyvių pasisakė prieš „prisijungimą“ prie Rusijos Federacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotoje Charkivo srities dalyje Rusijos propagandistai nusprendė atlikti apklausą apie būsimą šių žemių „statusą“. Okupantai planavo masinę paramą, tačiau rezultatas juos šokiravo ir tapo šaltu dušu – okupuotos Charkivo srities dalies ukrainiečiai masiškai pasisakė prieš „prisijungimą“ prie Rusijos, pasirinkdami Ukrainą.

 

Dėl to apklausa ir jos „nepatogūs“ rezultatai buvo greitai ištrinti iš interneto, tačiau buvo išsaugoti ir išplatinti socialiniuose tinkluose, praneša kanalas „Ukraina 365“.

Nuoroda į internetinę apklausą buvo išplatinta per „Telegram“ kanalą „Kupiansk Za Mir“. Pagal gautus duomenis, kaip buvo teigiama, norėta priimti sprendimą dėl pseudoreferendumo surengimo. Gauta 50 tūkst. atsakymų, bet daugiau nei 90% balsavusiųjų buvo prieš „stojimą“ į Rusijos Federaciją. Nuoroda į apklausą buvo nedelsiant pašalinta, o tada buvo pašalinta ir visa referendumo svetainė.

(78)
(0)
(78)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: