[Žinios trumpai] Atrodo, to dar nebuvo: Ukraina teis Rusijos Federacijos generolą pulkininką  ()

Teismui buvo išsiųstas kaltinamasis aktas Rusijos generolui pulkininkui, vadovavusiam Kyjivo srities užgrobimo operacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai praneša Nacionalinės policijos Komunikacijos departamentas.

„Rusijos rytinės karinės apygardos vadas dalyvavo rengiant, planuojant ir organizuojant pavaldžių dalinių invaziją į šiaurinių Ukrainos regionų teritoriją, taip pat vadovavo karinei operacijai, kuria buvo bandoma užgrobti Kyjivo regioną iš vakarų“, – rašoma pranešime.

Teisėsaugininkai nustatė, kad vasario 24 dieną Rusijos kariuomenės pareigūnas davė įsakymą įsiveržti į Ukrainos teritoriją pavaldiems darbuotojams, kurie tuo metu buvo Baltarusijos teritorijoje. „Kovo mėnesį generolas gyveno Zdviživkos kaime, Buchanskio rajone, o iš užpuolikams atitekusio darželio vadovavo kautynėms. Taip pat Katiužankos kaime įteikė valstybinius apdovanojimus Rusijos kariams, kad pagerintų jų moralinę ir psichologinę būklę“, – sako policija.

Generalinė prokuratūra išsiuntė teismui kaltinamąjį aktą teisti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų  generolą pulkininką.

 

„Rusijos kariuomenės pareigūnas kaltinamas pakėsinimu į Ukrainos teritorinį vientisumą ir neliečiamybę bei agresyvaus karo planavimu, rengimu ir vykdymu (Baudžiamojo kodekso 110 str. 3 d., 437 str. 2 d.). Tokie nusikaltimai baudžiami laisvės atėmimu iki penkiolikos metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos“, – pranešė Nacionalinė policija.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kad tarp Rusijos kariuomenės vadovybės stebima tokia situacija: atrodo, kad jie viską kontroliuoja, bet tuo pačiu niekas nenori prisiimti atsakomybės už nesėkmes Ukrainos kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(72)
(1)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: