[Žinios trumpai] Rusijos „Tigras“ išdrįso išbandyti Chersono tiltą ir iš karto nuėjo į dugną: Strelkovas skelbia, kad situacija yra kritinė  ()

Rusijos pajėgų padėtis Chersono fronte yra kritinė, pripažino Igoris Girkinas-Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgo Chersono srityje yra „operatyvinėje krizėje“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos visiškai sunaikino Rusijos kariuomenės logistiką. Šią problemą rugsėjo 4-osios popietę savo „Telegram“ kanale pripažino karo nusikaltėlis, buvęs Rusijos FSB pareigūnas Igoris Girkinas-Strelkovas.

Jis tvirtino, kad Rusija prarado artilerijos pranašumą Ukrainos frontuose. Anot jo, per šešis karo mėnesius Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo sukurti „galingą artilerijos grupę“, kurios dėka ukrainiečiai šiandien „lygiomis sąlygomis“ kovoja su rusais. Ukrainiečiai teikia labai veiksmingą ugnies paramą savo pažengusioms sausumos pajėgoms.

Strelkovas yra ypač susirūpinęs dėl Rusijos Federacijos okupacinės armijos logistikos sunaikinimo Chersono srityje. „Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti VISAS stacionarias perėjas [per Dnieprą] iki tokio lygio, kad net lengva karinė technika jų negali kirsti“, – rašė Strelkovas.

Anot jo, rugsėjo 3 dieną okupuotame Chersone nuo tilto nukrito rusų šarvuotas automobilis „Tigr“. Apie didesnės ir sunkesnės karinės technikos gabenimą apskritai nebegalima kalbėti.

Dabar, anot Strelkovo, kariuomenei ir atsargoms perkelti rusai naudoja pontoninį keltą. Tačiau jis yra mažas ir logistikos problemos neišsprendžia. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai taikosi į Rusijos karinius keltus. Pasak Strelkovo, dėl to sunkumų aprūpinant karius Ukrainos pietuose bus vis daugiau.

 

Jis patvirtino žinią, kad pastarosiomis dienomis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išplėsti savo pozicijas pietiniame Ingulecio upės krante. Jis įsitikinęs, kad ukrainiečiai ten sukaups savo grupę, o po to pradės mažinti Rusijos pajėgas ir bandys jas apsupti. Anot Strelkovo, Rusija tokio scenarijaus gali išvengti tik galinga puolimu šia kryptimi, tačiau jis to nesitiki.

(115)
(0)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: