[Žinios trumpai] Trys šalys, kurios kelia grėsmę pasaulio saugumui  (1)

Trys šalys, keliančios grėsmę JAV interesams ir pasaulio šalių saugumui, yra Kinija, Šiaurės Korėja ir Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija lavina savo karinius raumenis Ramiojo vandenyno vakarinėje dalyje. Ji užėmė ir sutvirtino salas Pietų Kinijos jūroje, pretendavo į Pietų Kinijos jūros suverenitetą ir nuolat kelia grėsmę Taivanui. Ji žymiai plečia savo karinį jūrų laivyną, siekdama projektuoti savo karinę galią ir kontroliuoti jūrų prekybos kelius Ramiajame vandenyne.

Susirūpinimą labiau kelia tai, kad Kinijoje plėtojamos branduolinės tiekimo sistemos, kurios, kaip prognozuojama, iki 2030 m. sudarys 700–1000 kovinių galvučių.

JAV turėtų paskatinti Japoniją, Filipinus, Australiją ir Indiją plėsti savo karines pajėgas, kad atgrasytų nuo Kinijos ambicijų.

Šiaurės Korėja ir toliau grasina Pietų Korėjai ir JAV, o jos tikslas yra užkariauti Pietų Korėją. Šiaurės Korėja grasina JAV savo tolimojo nuotolio raketomis. Šiaurės Korėjos generolas Yongas sakė: „Kai mes apšaudysime (raketomis), Vašingtoną, kuris yra blogio tvirtovė, jis bus apimtas ugnies jūros“. Turime remti tvirtą Pietų Korėjos ir Japonijos kariuomenę.

 

Rusijos karas prieš Ukrainą pranašauja prezidento V. Putino norą sugrąžinti savo šalį į buvusios Sovietų Sąjungos laikus.

Jis nori sugrąžinti Rytų Europos šalyse Rusijos kariuomenę. NATO šalys, įskaitant JAV, remia Ukrainą, kad ji sustabdytų Rusijos agresiją.

Tikimasi, kad Švedijos ir Suomijos prisijungimas prie NATO ir NATO šalių atgrasys Rusiją nuo agresijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai (1)