[Žinios trumpai] „Bloomberg“ paskelbė beprotišką sumą, kiek Rusijai iš tikro kainuoja „dujų karas“ su ES  (2)

Rugsėjo 5 d. ekspertai atkreipė dėmesį į finansinį Rusijos Federacijos ir ES klausimą dėl gamtinių dujų tiekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ paskelbė sumą, kuri Rusijai kainuoja „dujų kare“ su ES. Kasdien dėl „dujų karo“ su Europos Sąjunga Rusijos Federacijos biudžetas netenka 1 mlrd. rublių.

Rusijos Federacijos biudžetas negaus dviejų metinių Krymo ar keturių Riazanės srities biudžetų. „Bloomberg“ žurnalistai, remdamiesi uždaru Rusijos vyriausybės pranešimu, pranešė, kad Rusijos biudžetas kasmet gaus mažiau nei 400 mlrd. rublių. ES šalys yra didžiausios Rusijos dujų importuotojos.

Rugpjūčio mėnesį „Gazprom“ sumažino dujų tiekimą ES šalims iki SSRS generalinio sekretoriaus Brežnevo valdymo laikotarpio lygio. Vien pagal paskutinio vasaros mėnesio rezultatus rusiškų dujų eksportas į ES sumažėjo 60 proc., o „mėlynojo kuro“ gamyba – 30 proc.

 

Kartu ekonomistai pastebi, kad per tris vasaros mėnesius gamtinių dujų eksporto muitai sumažėjo tris kartus, o išeitinės išmokos – du kartus. Jei paimtume visas pajamas iš naftos ir dujų išteklių, tai iki rugpjūčio pabaigos jos sumažėjo 100 milijardų rublių. Jei palyginsime šiuos skaičius su 2022 m. kovo mėn., jie pablogėjo lygiai du kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(1)
(59)

Komentarai (2)