[Žinios trumpai] Pentagonas sustabdė naikintuvų F-35 tiekimą – viskas dėl vienintelės lėktuve aptiktos detalės: kas įvyko?  ()

„Lockheed Martin“ sustabdė naikintuvų „F-35 Lightning II“ tiekimą, nes juose buvo aptikta kiniškų komponentų. Apie tai praneša „The War Zone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose draudžiama naudoti tam tikrus metalus ir lydinius iš Kinijos Liaudies Respublikos, Rusijos Federacijos, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos ir Irano.

Jungtinių programų biuras teigia, kad naikintuvo turbininio variklio siurblyje buvo rastas kiniškas magnetas. Tačiau jo buvimas nepažeidžia orlaivio vientisumo ir neperduoda informacijos KLR. Todėl teigiama, kad dėl kiniškos naikintuvo dalies pavojaus veikimui, kokybei ar saugumui nėra.

Pentagonas laikinai sustabdė naujų F-35 tiekimą, kad jų gamyba atitiktų Gynybos departamento federalines viešųjų pirkimų taisykles. Šios taisyklės draudžia naudoti tam tikrus metalus ir lydinius iš Kinijos, Irano, Šiaurės Korėjos ir Rusijos. Pažymima, kad visi rangovai, dalyvaujantys F-35 gamyboje, dalijosi informacija su pareigūnais. Šiuo metu vyksta tyrimas, kaip Kinijoje pagaminta dalis pateko į naikintuvą.

„Dirbame su savo partneriais ir Gynybos departamentu, kad užtikrintume sutarčių laikymąsi tiekimo grandinėje“, – sakė „Lockheed Martin“.

Jungtinių programų biuras jau rado alternatyvų lydinio šaltinį, kuris bus naudojamas tolesnėje gamyboje. Naikintuvų pristatymas buvo sustabdytas kaip atsargumo priemonė. Problema tapo žinoma rugpjūčio 19 d. Subrangovas „Honeywell International Inc.“ teigė, kad yra įsipareigoję tiekti tik kokybiškas dalis, todėl bendradarbiauja ir su gamintoju, ir su Pentagonu.

 

„Lockheed Martin“ teigė, kad nepaisant pauzės, bendrovė nenukryps nuo 148–153 naikintuvų F-35 pristatymo grafiko 2022 m. Iki šiol buvo pagaminti 88 lėktuvai.

Vieną naikintuvą sudaro 300 000 dalių iš daugiau nei 1 700 tiekėjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()