[Žinios trumpai] Putino kėdė rimtai kliba – Rusijos Dūmai pateiktas pasiūlymas nuversti Putiną ir apkaltinti jį išdavyste  (7)

Grupė Rusijos pareigūnų kreipėsi į šalies Valstybės Dūmą, prašydama nušalinti nuo valdžios prezidentą Vladimirą Putiną, apkaltinę jį valstybės išdavyste, atskleidžiama dokumente, kuriuo pasidalino vienas iš pasiūlymą pasirašiusių Rusijos deputatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį „Twitter“ žinutėje, kurią paskelbė Sankt Peterburgo Smolninskojės savivaldybės deputatas Nikita Jurefovas, pareigūnas rašė, kad Smolninskojės savivaldybės rajono taryba „atsiuntė Valstybės Dūmai pasiūlymą, reikalaudama nušalinti Putiną iš pareigų, remiantis kaltinimais išdavyste“.

Panašu, kad kaltinimas išdavyste yra tiesiogiai susijęs su plataus masto invazija į Ukrainą, kuri Rusijoje Kremliaus ir jo propagandos mašinos vis dar vadinama „specialia karine operacija“.

„Putino sprendimas pradėti Specialiąją karinę operaciją lėmė 1) Rusijos karių žūtį, 2) problemas Rusijos ekonomikoje, 3) NATO plėtrą (siena su NATO padvigubėjo!“, – rašoma Jurefovo tviteryje.

Skundų prieš Rusijos prezidentą sąrašas tęsiamas tolesniame tviteryje.

„Ukraina militarizuojasi ir gavo 38 milijardų USD vertės ginklų kovai su Rusija. Visa tai yra sprendimo pradėti Specialiąją karinę operaciją pasekmės. Putino veiksmai kelia grėsmę Rusijos saugumui. Jis turėtų būti atleistas!“.

 

Jurefovas sakė, kad Valstybės Dūmai pateiktą sprendimo projektą pristatė Sankt Peterburgo deputatas Dmitrijus Paliuga, o jį pasirašė dar šeši deputatai, be paties Jurefovo. Pasak Jurefovo ir Paliugos, pasiūlymui pritarė dauguma dalyvaujančių deputatų.

„Manome, kad svarbu kalbėti apie tai, kas vyksta, ir įvairioms auditorijoms kreiptis skirtingais argumentais, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų“, – rašoma Jurefovo tviteryje.

Iš dokumento kopijos matyti, kad Rusijos pareigūnai Putino veiksmus nuo vasario 24 d. laikė „aukštos išdavystės“ įrodymu. Deputatai skundžiasi, kad nuo karo Ukrainoje pradžios kenčia Rusijos ekonomika ir „sunaikinama“ Rusijos kariuomenė, nes jauni darbingi piliečiai grįžta į namus neįgalūs arba žūsta mūšio lauke.

 

Jie taip pat kaltina Putino veiksmus, lėmusius NATO plėtrą ir paspartinus Ukrainos militarizavimą – visiškai priešingai, nei turėjo pasiekti vadinamoji specialioji karinė operacija Ukrainoje.

Tai ne pirmas kartas, kai Smolninskoje savivaldybė bando atsikratyti Putino prasidėjus karui Ukrainoje. Taryba jau kovo pradžioje kreipėsi į Putiną laišku, kuriame invaziją į Ukrainą pavadino „staigia ir nemotyvuota agresija prieš kaimyninę valstybę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(2)
(194)

Komentarai (7)