[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė netiesiogiai paskelbė, kas iš tikro smogė į Krymą  ()

Rusijos Federacijos laikinai okupuotame Kryme vykusių sprogimų paslaptis atskleista. Pusiasalyje esančios oro bazės buvo atakuotos raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas apie tai užsiminė bendrame straipsnyje su Gynybos komiteto pirmininko pavaduotoju Michailu Zabrodskiu.

„Mes, žinoma, kalbame apie Ukrainos partnerių tiekiamas ginklų sistemas ir tam tikras amunicijos rūšis su atitinkamu nuotoliu“, – aptakiai rašoma straipsnyje. Čia nurodoma, kad Ukrainai reikalingas visapusiškas žvilgsnis į artilerijos, raketų, taktinės aviacijos ir jūrų pajėgų bei kitų jų galios komponentų pertvarkymą. Generolai teigė, kad geras tokio požiūrio pavyzdys yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė perkeliant karo veiksmus į laikinai okupuotą Krymo teritoriją.

„Kalbame apie sėkmingų raketų atakų seriją priešo aviacijos bazėms Kryme, pirmiausia Saki aerodromui“, – aiškinama straipsnyje.

Tai - savotiškas netiesioginis pripažinimas, kad virtinė sprogimų Kryme įvyko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iniciatyva. Be to, taip pabrėžiama ir tai, kad tokios atakos buvo vykdomos Vakarų suteiktais ginklais. Rugpjūčio pradžioje įvykę sprogimai stipriai sumažino Rusijos karinį potencialą regione ir išgąsdino civilius. Rusijos pradėtas karas grįžta namo ir tas vaizdas rusams nepatiks. Vėliau buvo teigiama, kad Rusija iš Krymo išskraidino naikintuvus - bijojo, kad brangi ginkluotė bus sunaikinta.

(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: