[Žinios trumpai] Ukraina gudriu vaizdo įrašu apgavo rusus – „negyvi“ ukrainiečių kariai prisikėlė kaip zombiai, o rusai užkibo ant kabliuko (Video)  ()

Remiantis pranešimais, Rusijos propagandos kanalai paskelbė netikrą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti „mirę“ Ukrainos kariai ant upės kranto – tik Ukraina vėliau atskleidė visą klipą, kuriame buvo matyti, kaip „negyvi“ kariai vėl atsikelia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad vaizdo įrašas yra bandymas, iš pažiūros sėkmingas, apgauti Rusijos valdžios institucijas, kad jos skleistų gėdingą turinį, vykstant propagandiniam karui tarp dviejų tautų.

Antradienį keli „Telegram“ susirašinėjimo programėlės kanalai paskelbė vaizdo įrašą, įskaitant Vladislavą Pozdniakovą, vadovaujantį internetinei Rusijos ultranacionalistų grupei „Male State“, kuri yra žinoma kaip skleidžianti prokremlišką propagandą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Atrodo, kad filmuotoje medžiagoje matyti keli „žuvę“ Ukrainos kariai, visi gulintys šalia upės kranto.

Tačiau trečiadienį vienas Ukrainos kanalas paskelbė visą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad kai kurie „mirę“ kariai atsistoja. Apie tai pirmiausia pranešė „Bellingcat“ atstovas Aricas Toleris, pažymėdamas, kad filmuota medžiaga buvo siekiama apgauti Rusiją.

 

 

Toleris pažymėjo, kad Pozdniakovas padarė savo „Telegram“ paskyrą privačią, beveik iškart po to, kai nurodė, kad filmuota medžiaga yra netikra.

Ukrainos „Telegram“ kanale pažymima, kad iš pradžių taip pasielgti juos pastūmėjo Rusijos propagandos kanalai, kuriuose skelbta netikra žinia, kad Enerhodare, kur yra Zaporožės atominė elektrinė, žuvo „ukrainiečių desantas“.

Pilnas video su „prisikėlusiais“ kariais čia:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()