Užimtas dar vienas kaimas! Ukraina puola, rusai bėga palikdami ginklus ir techniką (Foto, Video)  ()

Kontrpuolimas prie Balaklijos: Ukraina išlaisvino dar vieną gyvenvietę – rusai bėga iš pozicijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-08 Užimtas dar vienas kaimas! Ukraina puola, rusai bėga palikdami ginklus ir techniką (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai išlaisvino Bairako kaimą į pietus nuo Balaklijos, perimdami daugybę įsibrovėlių įrangos ir ginklų.

Ukrainos žurnalistas Tarasas Berezovecas praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Bairako kaimą, esantį į pietus nuo Balaklijos.

Savo „Telegram“ kanale jis paskelbė keletą vaizdų iš apleistų Rusijos armijos pozicijų. Užpuolikai traukiasi taip greitai, kad atsisako sunkiųjų šarvuočių, tankų ir artilerijos bei asmeninių daiktų.

Tarp apleistų vieno Rusijos kariškio dokumentų pavyko rasti 2006 metų Charkivo srities turistinį žemėlapį. Be to, ukrainiečiams pavyko paimti vienos Rusijos divizijos vėliavą.

„Majoras Bagajevas Diamidas Viktorovičius. Rusai naudojasi 2006 metų turistiniu žemėlapiu. Paimta netoli Balaklijos. Idricos divizijos 150-ojo Kutuzovo ordino vėliava. Balaklija yra mūsų“, – sakė Berezovecas.

 

Karo analitikas, NATO sausumos pajėgų, artilerijos ir raketų sistemų ekspertas Thomas Taineris savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ pažymi, kad Ukrainos kariuomenės veržimasis Kupjansko kryptimi tampa didele rizika Rusijos grupuotei Charkivo ir Donecko regionuose.

Jo nuomone, į vakarus nuo Oskilo upės esantys okupacinės kariuomenės daliniai yra pasmerkti mirčiai.

 

„Rusijos pajėgos į vakarus nuo Oskilo yra pasmerktos, nes Putinas neturi 5000–6000 naujų karių, kurie galėtų kontratakuoti. Šis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas (kaip ir Chersone) puikiai išnaudoja upes, ir nors Chersono puolimas užtikrina, kad Rusija niekada negalės pulti Mykolajivo, Kupjansko puolimas užtikrina, kad Rusija niekada negalės pradėti puolimo prieš Slavjanską. Ir neturėdama galimybės užimti Slavjansko, Rusija pralaimėjo ir mūšį dėl Donbaso“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: