[Žinios trumpai] Paskelbtas itin emocingas video, kuriame vietos moterys dėkoja savo kariams, išvadavusiems iš okupantų Balakliją (Video)  ()

Vaizdo įrašas, kuriame Ukrainos karius su ašaromis sveikina miesto, kurį Ukrainos armija atkovojo iš Rusijos pajėgų, gyventojai, masiškai plinta internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad filmuotoje medžiagoje, nufilmuotoje Balaklijos mieste, esančiame maždaug 70 km į pietryčius nuo rytinio Charkivo miesto, matyti, kaip grupė moterų sveikina karius.

Ukrainos žurnalistės Natalijos Gumeniuk socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame klipe matyti, kaip grupė moterų išeina iš pastato, kad apkabintų atvykusius kareivius.

„Ponios sveikina Ukrainos karius išlaisvintoje Balaklijoje po 6 mėnesius trukusios Rusijos okupacijos. Galiu žiūrėti be galo“, – tviteryje parašė Gumeniuk. Vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas beveik 1 mln. kartų.

Moterys dėkoja vyrams ir sako, kad su jais yra vaikai ir anūkai. „Ačiū, kad atėjote pas mus“, – pasakė viena moteris.

Moterys siūlo kareiviams blynų, bet perspėja, kad geriau ir toliau slėptis patalpose, nes „vis dar galimas apšaudymas“. Kareivis sako „mes čia, dabar viskas gerai“.

 

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip dvi moterys apsikabina ir fotografuojasi su kareiviais, susirinkusiais Balaklijos miesto aikštėje. „Labai malonu žiūrėti vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota gyventojų reakcija į Ukrainos kareivius, išlaisvinančius miestus iš fašistinio Putino režimo“, – tviteryje parašė Ukrainos lenktynininkas Igoris Suško.

 

Balaklija išlaisvinama per Ukrainos puolimą į pietryčius nuo Charkivo. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, nors ir nekalbėjo apie operacijos detales, praėjusią savaitę sakė, kad Ukraina atkovojo daugiau nei 1000 kvadratinių kilometrų teritorijos ir „išlaisvino dešimtis gyvenviečių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()