Maskva patikrino rusų požiūrį į visuotinę mobilizaciją: skelbiama tiesiog audringa gyventojų reakcija  ()

Markas Feiginas pažymėjo, kad po nesėkmės Charkivo srityje Rusijos Federacijos prezidento administracija tarsi tikrina rusų požiūrį į visuotinę mobilizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai buvo žiaurus pokštas“, – sakė M. Feiginas, apie tai, ką Kremlius išbando paprastų rusų adresu, tikrindamas jų reakciją.

Tai jis pareiškė „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ eteryje.

Pavyzdžiui, Dmitrijus Peskovas sakė, kad mobilizacijos nebus, bet tuo pat metu vartojo žodį „kol kas“, o pagrindinis Rusijos Federacijos komunistas Genadijus Ziuganovas atvirai ragino visus vyrus siųsti į karą Ukrainoje, bet po to rusai pradėjo aktyviai piktintis socialiniame tinkle: „Pirmiausia mobilizuoti deputatus ir visus jų artimuosius“, „Visus valdininkus į frontą, jei taip reikia „kapo“, „Eik n... senas...“.

„Manau, kad prezidento administracija tikrina rusų požiūrį į visuotinę mobilizaciją. Man atrodo, kad jis nepasikeitė, bet toks požiūris yra neigiamas. Rusai yra pasirengę žaisti karą su kitų žmonių gyvybėmis bet netgi „specialiosios operacijos“ šalininkai nėra pasiruošę asmeniškai tapti mėšlu šio karo laukuose. Man atrodo, kad valdžia į tai labai jautriai reaguoja ir nenori peržengti ribos, už kurios nebegalima bus atsigauti“, – savo požiūrį išreiškė Markas Feiginas.

Tada jis pridūrė, kad jei būtų paskelbta visuotinė mobilizacija, pasekmės būtų negrįžtamos, nes reiktų priverstinai rinkti žmones karui ne už pinigus, ne už 200 000 rublių atlyginimą, o tiesiog taip, siunčiant juos mirti.

 

„Dabar tai (mobilizacija – red.) tikrai neįvyks. Kaip reakcija į pralaimėjimą prie Charkivo, tai neįvyks, nes aukščiausia valdžia nepasirengusi naudotis šia paskutine priemone“, – pažymėjo opozicionierius. Esant neigiamam scenarijui (dezertyravimas, ginklų paėmimas) valdžia negalės pasakyti: „Mes persigalvojome, atšaukime mobilizaciją.“

Rusijos istorija retai duoda gerų rezultatų, susijusių su mobilizacija. Po to Markas Feiginas prisiminė įdomų istorinį faktą: „Net Pirmojo pasaulinio karo pradžioje aikštėje įvykdė labai žiaurų pokštą ir, beje, žinoma, prie ko tai privedė 1917 metų vasarį, todėl aš manau, kad valdžia tik to bijo, daugiau nieko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(115)
(1)
(114)

Komentarai ()