To dar nebuvo: Kinija turėjo rimtų klausimų po pralaimėjimo prie Charkivo, Putinas buvo priverstas teisintis (Video)  ()

Kinija turėjo klausimų Putinui po pralaimėjimo prie Charkivo: jo pasiteisinimai Xi Jinpingui buvo užfiksuoti vaizdo įraše.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palikusi 8000 kvadratinių kilometrų teritoriją, Rusijos okupacinė armija pabėgo iš Charkivo srities, praradusi daugiau nei 100 tankų – pusę elitinės ketvirtosios tankų armijos, skirtos apsaugoti Maskvą karo su NATO atveju.

Per skubų pabėgimą rusai atsisakė amunicijos, automatų, granatų, minų ir sunkiųjų šarvuočių.

Šimtai rusų kareivių pateko į nelaisvę. Apie Xi Jinpingo „klausimus“ ir „nerimą“ dėl karo Ukrainoje ketvirtadienį pranešė pats Putinas, susitikęs su Kinijos lyderiu SCO viršūnių susitikime Samarkande.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas V. Putino kalbos vaizdo įrašo fragmentas. Kremliaus vadovas buvo priverstas tiesioginiame eteryje teisintis Kinijai dėl nesėkmės Ukrainoje.

 

Putinas atkreipė dėmesį į „subalansuotą Kinijos poziciją“ dėl Ukrainos krizės, paskelbė „nekintančią draugystę“ ir „strateginę partnerystę“ tarp Maskvos ir Pekino, kurie kartu, anot Putino, užtikrina pasaulinį stabilumą.

„Suprantame jūsų „klausimus ir susirūpinimą“ dėl Ukrainos krizės“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, kad yra pasirengęs „išsamiai paaiškinti“ Rusijos poziciją visais klausimais.

 

Diskutuojama ir apie Putino statuso susilpnėjimą bei sumenkinimą kartu su Rusijos Federacijos kritimu iki niekinamos valstybės lygio po Kirgizijos prezidento Sadyro Žaparovo akto, privertusio Kremliaus vadovą laukti. Laukimas politikoje laikomas nepagarbos ženklu, ypač tiek laiko ir dar V.Putinui, kuris prieš karą Ukrainoje dažnai taip elgdavosi su kitų šalių lyderiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()