„Nepanikuokite!“: rasta gelbėjimosi valtis iš nuskendusio kreiserio „Moskva“ (Video)  ()

Odesos srities pasieniečiams perduota pripučiama gelbėjimosi valtis iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunaikinto Rusijos Federacijos Juodosios jūros flagmano „Moskva“, informuoja Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad gelbėjimosi valtis, skirta dvidešimčiai žmonių, iš nuskendusio laivo „Moskva“ Ukrainos pasieniečiams buvo perduota vieno prekybinio laivo ekipažo.

„Juodojoje jūroje pastebėtas pripučiamas gelbėjimosi plaustas, vandens paviršiuje besilaikantis tik todėl, kad prie jo buvo pririštos kelios gelbėjimosi liemenės. Joje rastas sulaužytas, korozijos paveiktas irklas, deguonies balionų“, – praneša pasieniečiai.

Pranešime teigiama, kad valtyje aptiktas ir vandens nepraleidžiantis maišas, kuriame rasta rusiškų monetų, jūreivių ir jūrų pėstininkų uniformų elementų, ženkliukų, netgi šaukštas.

Ant uniformų ir liemenių nurodyti kariniai numeriai. Radinį prekybinio laivo kapitonas nusprendė perduoti Odesos srities pasieniečiams iš Izmailio skyriaus. Būtent ten tarnavo Ukrainos gynėjas, kuris iš Gyvačių salos ir pasiuntė kreiserį „Moskva“ „visiems žinoma kryptimi“.

Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovai mano, kad šis radinys – dar vienas Rusijos karinės vadovybės neįgalumo įrodymas. Akivaizdu, kad ta gelbėjimosi valtis netinkama naudoti, o ja išsigelbėti bandę rusai ryžosi beviltiškiems sprendimams.

 

Spėjama, kad, norėdami plaustą kokiu nors būdu išlaikyti virš vandens, rusai kaip plūdurus pririšo prie jo savo gelbėjimosi liemenes (ką daryti kategoriškai draudžiama).

„Svarbu prisiminti, kad tuo metu, kai kreiseris „Moskva“ skendo, jūroje siautė audra. Gelbėtis bandančių rusų greičiausiai nemotyvavo ir užrašas ant nesandaraus gelbėjimosi plausto: „Nepanikuokite! Šis plaustas bet kokiomis sąlygomis išsilaikys ant vandens ir suteiks reikiamą apsaugą“. Tai dar vienas įrodymas, kad nevalia tikėti tuo, ką sako Rusijos karo vadai“, – akcentuoja Ukrainos pasieniečiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: