Okupantai įkalino angliškai kalbančius Šri Lankos piliečius ir 2 mėnesius jiems kažką šaukė rusiškai – paaiškėjo, ko iš jų norėjo  ()

Charkivo regione įsibrovėliai pagrobė ir kankino septynis Šri Lankos piliečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volčanske, Charkivo srityje, rusų įsibrovėliai paėmė įkaitais septynis Šri Lankos piliečius ir juos kankino, matyt, reikalaudami pinigų.

Tai paskelbė Charkivo srities policijos viršininko pavaduotojas, tyrimų skyriaus vadovas Sergejus Bolvinovas.

Jis sakė, kad plataus masto invazijos pradžioje Kupjanske buvo moteris ir šeši vyrai iš Šri Lankos. Anot Bolvinovo, jie nusprendė ne pasitraukti, o pasislėpti. Gegužę jie bandė nueiti iki Charkivo. Tačiau pačiame pirmame patikros punkte jie buvo sulaikyti, jiems buvo surištos rankos, ant galvų uždėti maišai ir nuvežti į laikinąjį kalėjimą Volčanske, sakė policijos atstovas.

Žmonės, anot jo, buvo laikomi nežmoniškomis sąlygomis, verčiami dirbti valytojais. Moteris du mėnesius buvo laikoma pataisos namuose. Žmonės taip pat buvo žiauriai kankinami. Bet kadangi okupantai nebendrauja angliškai, užsieniečiai išvis nesuprato, ko iš jų nori. Bolvinovas sako, kad vienintelis dalykas, kurį šrilankiečiams pavyko suprasti, buvo žodis pinigai, kurį rusai pasakė kankinimų metu.

 

„Sprendžiant iš to, antroji pasaulio armija pareikalavo pinigų iš pagrobtų šrilankiečių“, – rašė Charkivo srities policijos viršininko pavaduotojas.

Deokupavus Volčanską, užsieniečiai buvo priglausti viename iš viešbučių.

Policija susisiekė su Šri Lankos ambasada ir atlieka tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(7)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: