[Žinios trumpai] JAV kuria veiksmų planą Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo atveju: agresorei pasekmės bus rimtos  (1)

Taktinio branduolinio ginklo panaudojimas ar Zaporižės atominės elektrinės sunaikinimas sukels rimtų pasekmių pačiai Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija kartu su sąjungininkais aptaria atsakomųjų veiksmų planą, jei Rusija panaudos branduolinį ginklą Ukrainoje. Šią informaciją patvirtino JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget Brink.

Bridžita Brink priminė prezidento Joe Bideno poziciją - jei panaudos masinio naikinimo ginklus, pasekmės Rusijai bus katastrofiškos. Pasak JAV ambasadorės Ukrainoje, Vašingtonas ir sąjungininkai aptaria veiksmų planą tokiems Rusijos Federacijos veiksmams.

„Bidenas aiškiai pasakė, kad bet koks branduolinio ginklo panaudojimas bus nepriimtinas ir turės rimtų pasekmių. Šiuo klausimu dirbame Jungtinėse Valstijose ir su partneriais diskutuojame, kaip galėtume reaguoti į tuos veiksmus, kurie būtų visiškai nepriimtini“, – interviu sakė Bridget Brink.

 

Situaciją aplink užgrobtą Zaporižės atominę elektrinę, kurią Rusijos kariai periodiškai apšaudo iš sunkiosios ginkluotės, diplomatė pavadino pavojinga. Ji pridūrė, kad JAV palaiko Ukrainos iniciatyvą aplink branduolinį objektą sukurti demilitarizuotą zoną ir grąžinti ją į Kyjivo kontrolę.

(34)
(0)
(34)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: