Tai didžiulė jėga: šaltinis Kremliuje atskleidė paslaptį apie itin slaptą 7 punktą - jo neleidžiama skaityti net ministerijose  ()

Žurnalistų teigimu, gynybos ministro Sergejaus Šoigu išsakyta informacija apie 300 000 rezervo karių verbavimą kelia abejonių. Viso dekreto dėl dalinės mobilizacijos Rusijoje teksto negalima perskaityti net ministerijose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-24 Tai didžiulė jėga: šaltinis Kremliuje atskleidė paslaptį apie itin slaptą 7 punktą - jo neleidžiama skaityti net ministerijose  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptas septintasis punktas Rusijos prezidento Vladimiro Putino dekrete dėl dalinės mobilizacijos leidžia į kariuomenę mobilizuoti iki 1 mln. karių.

Tai leidiniui „Novaja gazeta“ pranešė neįvardintas šaltinis Kremliuje.

Septintasis dekreto punktas pažymėtas įrašu „tarnybiniam naudojimui“. Prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kalbėdamas su žurnalistais, sakė, kad šiame punkte kalbama apie rezervistų, kurie gali būti pašaukti į karinę tarnybą, skaičių.

Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareigūnai pasiūlė visą dekreto tekstą įslaptinti. Dėl to nutarta nuo visuomenės nuslėpti 7-ąjį punktą, kuriame tiksliai buvo nurodytas mobilizuotųjų skaičius.

„Skaičius buvo kelis kartus taisytas, galų gale sustota prie milijono“, – sakė šaltinis.

„Novaja gazeta“ kreipėsi į kelias ministerijas. Pašnekovai teigia nematę viso dekreto teksto. Per MEDO tarpžinybinę dokumentų valdymo sistemą jo pamatyti nepavyko.

„Iš savo prieigos prie MEDO matau tą patį tekstą kaip ir visi kiti: septintasis punktas yra įslaptintas“, – sakė vieno departamento direktorius.

 

Dmitrijus Peskovas informaciją apie galimybę į kariuomenę mobilizuoti iki milijono žmonių pavadino melaginga:

„Tai melas“, – trumpai pakomentavo jis.

Peskovas anksčiau žurnalistams neužsiminė dėl dekreto 7-osios pastraipos esmės. 

„Galiu pasakyti tik tai, kad Šoigu savo interviu sakė – 300 000 žmonių. Čia kalbama apie tai, kad bus mobilizuota iki 300 000 žmonių", – pažymėjo Kremliaus atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)

Komentarai ()