[Žinios trumpai] Kremlius visus apgavo? „Paskelbta ne dalinė, o absoliuti visuotinė mobilizacija“ – su panika skelbiama, kam iš tikrųjų ateina šaukimai, kaip jie platinami (Video)  (2)

Rusijoje paskelbta mobilizacija iš tiesų yra ne dalinė, o visuotinė. Nepaisant to, kad Rusijos gynybos ministerija užtikrino, kad bus pašaukti tik tie, kurie anksčiau tarnavo kariuomenėje, turi karinį pasirengimą ar kovinę patirtį, šaukimai ateina vyrams, kurie niekada neturėjo nieko bendro su kariuomene.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose apie tai aktyviai pasakoja patys šauktiniai. Buriatijoje studentai pasakoja, kad juos veža į karinius komisariatus tiesiai iš paskaitų, o Ulan-Ude mokyklose atšauktos pamokos, nes mokytojai verčiami pildyti ir platinti šaukimus. Buriatijoje šaukimą gavo ir anksčiau niekur netarnavęs penkių vaikų tėvas.

Banko IT specialistas iš Maskvos, kuris niekada netarnavo kariuomenėje, taip pat gavo šaukimą, reikalaujantį, kad jis atvyktų į karinį komisariatą „patikrinti dokumentų“. Kai vyras atvyko į karinį komisariatą, jam buvo įteiktas kitas šaukimas, kuriame nurodyta, kad jis tą pačią dieną turi nuvykti karinį dalinį Naro-Fominske Maskvos srityje. „Niekada netarnavau kariuomenėje ir neturiu karinio pasirengimo“, – pareiškė vyras ir pridūrė, kad komisariate jam buvo nurodyta, jog tarnaus teritorinėje gynyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(4)
(47)

Komentarai (2)