Karo ekspertai: ukrainiečiai vėl atakuoja, bet vienoje vietovėje situacija – ne jų naudai  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigia, kad aplink Bachmutą situacija yra sudėtinga. Be to, rusai smogė raketomis energetinei infrastruktūrai ir keletoje Ukrainos kontroliuojamų teritorijų dingo elektra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agresoriaus propagandistai skelbia apie atsinaujinusį ukrainiečių kontrpuolimą Kupjanske.

Skelbiama, kad ukrainiečiai sėkmingai forsavo Oskilo upę prie Dvoričnos ir įsitvirtino Tavilžankoje. Tuo pačiu puolimas atsinaujino Kupjansko mieste.

Tikėtina, ukrainiečiai išsivalė rytinę miesto dalį ir juda link Petropavlivkos. Čia labai intensyviai dirba ukrainiečių artilerija.

Agresorius kontratakuoja, tačiau jo atakos atmuštos. Panašu, kad rusų gynybos linijos įrengimas rytiniame Oskilo upės krante vis mažiau įmanomas.

Ekspertų žodžiais, aktyvavosi ukrainiečių grupuotė Rubcuose – Korovyj Jare. Labai tikėtina, kad Rubcai užimti, tai patvirtina ir rusiški šaltiniai.

„Neatmestina, kad ukrainiečiai kontroliuoja Korovyj Jarą. Kaip ir prognozavome, tokie pasiekimai įgalina vystyti sėkmę. Tai ukrainiečiai ir daro – veržiasi į orkų gynybos gilumą. Nepatvirtintais duomenimis, mūšiai vyksta Ridkodube. Jei taip, ukrainiečiai ne tik sparčiai apėjo gynybai patogias vandens kliūtis, bet ir perkirto orkų Lymano grupuotės tiekimą iš šiaurės. Situacija labai dinamiška“, – rašo ekspertai.

Lymano sektoriuje ukrainiečiai ėmė judėti nuo Jarovos į rytus. Nepatvirtintais duomenimis, ukrainiečiai stumia rusus iš Novoselivkos ir Drobyševės. Yra duomenų, kad ši gyvenvietė užimta, tačiau reikia patvirtinimo. Lymano grupuotės blokavimas iš šiaurės vakarų tampa vis labiau realus.

Fiksuojamas agresoriaus pozicijų atstūmimas rytiniame Lymano ruože, mūšiai persimeta vis gilyn į Jampilę. Buvo pasirodžiusi informacija, kad ukrainiečiai atsiėmė Lymaną, tačiau šiuo metu to ekspertai patvirtinti negali – mieste ir jo prieigose tęsiasi sunkūs mūšiai.

 

Tuo metu situacija Odradivkoje – Mykolajivka Druhoje – Kurdiumivkoje – Zaicevėje yra sudėtinga.

Panašu, agresorius čia sutelkė pajėgas ir bando susikurti tvarų placdarmą su reikiamu kelių tinklu iš Horlivkos. Tikėtina, kad agresorius sėkmės atveju iš karto bandys pulti Bachmutą.

Kita vertus, neatmestinas jo siekis užėmus Kurdiumivką pulti Časiv Jarą, taip blokuojant Bachmutą iš vakarų, su galimybe vystyti puolimą tolyn į šiaurę link Fedorivka Druhos – Pryviljos.

Šitą ruožą pasiekti nuo Soledaro agresorius kol kas neturi galimybių dėl tvirtos ukrainiečių gynybos bei patogios gintis vietovės (vandens kliūtys).

Mažai tikėtina, kad okupantai atakuos Kostjantinivką, nes čia įsiveltų į gatvės kautynes, kas neužėmus Bachmuto, keltų grėsmę rusų flangams.

 

Zaporižėje agresorius atakavo Novomychailivką (Vuhledaro ruožas), tačiau jo ataka atmušta.

„Be to, orkai smogė raketomis energetinei infrastruktūrai ir keletoje Ukrainos kontroliuojamų teritorijų dingo elektra“, – rašo jie.

Anot karybos žinovų, paskutinėmis žiniomis, kažkas intensyviai ūžia, trata, gaudžia ir sproginėja aplink Davidiv Bridą, jie žada stebėti situaciją.

Ketvirtadienį keliose vietose okupuotame Kryme numušti ukrainiečių dronai.

Nėra iki galo aišku, ar tai žvalgybiniai, ar atakos dronai. Tai rodo, kad rusai suintensyvino oro gynybą, bet ir ukrainiečiai vis aktyviau skraido virš agresoriaus kontroliuojamų objektų. Neatmestina, kad taip testuojama okupantų oro gynyba, savotiška aviacinė žvalgyba mūšiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: