[Žinios trumpai] Rusija bando rasti kaltuosius dėl nesėkmės Charkive: kariuomenėje tikras chaosas, vado galva nulėkė vos po 15 d.  ()

Žurnalistų teigimu, Rusijos karinės vadovybės struktūra tapo dar labiau netvarkinga, o Rusijos daliniams Charkivo srityje vadovavęs vadas buvo nušalintas nuo pareigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje bandoma surasti atsakingus už Rusijos kariuomenės nesėkmes Charkivo srityje. Kartu Kremlius atsakomybę už nesėkmingą „specialiosios operacijos“ valdymą nori perkelti nuo prezidento Vladimiro Putino ant kariuomenės pečių. Tai, remdamasis šaltiniais, pranešė Amerikos televizijos kanalas CNN.

Žurnalistų teigimu, dėl nesėkmių prie Charkivo Rusijos karinė vadovybė jau buvo pertvarkyta. Dėl to Rusijos vadovybės struktūra tapo dar netvarkingesnė nei anksčiau. Karininkas, vadovavęs daugumai Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių Charkivo srityje, dabar yra nušalintas nuo pareigų. Tarnyboje jis išbuvo tik 15 dienų.

Vakarų politikai mano, kad Rusijos galimybės pateikti strategiškai reikšmingą atsaką į Ukrainos kontrpuolimą yra ribotos. Anot jų, pastarosiomis dienomis Ukraina karo dinamiką pakeitė savo naudai.

Pareigūnai mano, kad net ir V. Putinui paskelbus dalinę mobilizaciją, Rusija negali greitai perkelti daug karių į Ukrainą dėl nuolatinių problemų dėl tiekimo linijų, ryšių ir karių motyvacijos. „Net jei Maskvai pavyks padidinti karių skaičių, tiek užkertant kelią aktyvių sutartis pasirašiusių karių atleidimui, tiek mobilizuojant rezervistus, jiems bus sunku apmokyti, aprūpinti ir integruoti šiuos karius į esamus dalinius“, – sakė karo analitikas Michaelas Kofmanas.

(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: