[Žinios trumpai] To dar nebuvo, Rusijos draugystės kratosi net Šiaurės Korėja: „Nejuodinkite mūsų įvaizdžio!“  ()

Jungtinės Valstijos žvalgyba anksčiau teigė, kad Rusija ketina pirkti raketas ir milijonus artilerijos sviedinių iš Šiaurės Korėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja teigia niekada neteikusi Rusijai ginklų ar amunicijos ir neketina to daryti. Jie taip pat perspėjo JAV liautis skleisti gandus apie Šiaurės Korėją ir „žeminti jos įvaizdį“ tarptautinėje arenoje. Apie tai rašo „Reuters“.

„Pastaruoju metu JAV ir kitos priešiškos pajėgos kalba apie „JT Saugumo Tarybos rezoliucijos pažeidimą“, skleidžiant gandą apie ginkluotės perdavimo sandorius tarp Šiaurės Korėjos ir Rusijos... Mes niekada neeksportavome ginklų ar amunicijos į Rusiją ir neplanuojame to daryti“, – pranešė centrinė Šiaurės Korėjos žiniasklaidos agentūros.

Anksčiau JAV valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Vedantas Patelis pranešė, kad Rusijos Federacija perka milijonus raketų ir artilerijos sviedinių iš Šiaurės Korėjos karui Ukrainoje. Apie tokius sandorius kalbėjo ir Baltųjų rūmų atstovas Johnas Kirby. Tačiau jis pareiškė, kad sandoris niekada nebuvo baigtas.

Rusija taip pat neigė kaltinimus ir reikalavo, kad JAV pateiktų įrodymų. Tačiau visai neseniai Rusija ir Šiaurės Korėja prabilo apie savo ryšius. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį laiške Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Unui sakė, kad abi šalys „bendromis pastangomis išplės visapusiškus ir konstruktyvius dvišalius santykius“.

 

Kim Jong-Unas taip pat nusiuntė V. Putinui laišką, kuriame teigiama, kad abiejų šalių „strateginis ir taktinis bendradarbiavimas, parama ir solidarumas“ pasiekė naują lygmenį dėl bendrų pastangų užkirsti kelią „priešiškų karinių pajėgų“ grasinimams ir provokacijoms.

(34)
(1)
(33)

Komentarai ()