Neįtikėtina! Rusijos kariai pradėjo pardavinėti karo techniką Ukrainai: skelbia kokie įkainiai, kaip veikia schema ir ką jau pardavė (Video)  (6)

Rusai, kuriuos Putino režimas varo į karą Ukrainoje, turi galimybę per vieną dieną uždirbti daugiau, nei žadėjo Rusijos Federacijos Gynybos ministerija – užtenka tik perduoti karinę techniką ir ginklus Ukrainos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai po truputį pagal specialią „programą“ pradeda pardavinėti techniką Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Dėl tokio apsikeitimo vienas iš Rusijos armijos karių gavo 5000 dolerių už šarvuotą automobilį „Tigr“, su sąlyga, kad bus visiškai anonimiškas.

Atitinkamą vaizdo įrašą užfiksavo Mykolaivo apygardos karinės administracijos viršininkas Vitalijus Kimas, kuriame parodė tokiu būdu įsigytą šarvuotą mašiną.

„Programos“ mechanizmas kuo paprastesnis – sukurtas „Nikolaevsky Vanyok“ (Николаевский Ванёк) „Telegram“ kanalas, kuriame anoniminiam botui gali parašyti ir susitarti dėl įrangos pardavimo ir ginklų bet kuris Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karys.

Veiksmų algoritmas taip pat kuo paprastesnis – rusui tereikia palikiti įrangą ar ginklus prie fronto linijos, atsiųsti kredito kortelės ar sąskaitos banke koordinates ir numerį. Patikrinus informaciją, pinigai bus pervesti. Viskas yra visiškai anonimiška.

 

Kainos taip pat gana patrauklios. Rusijos armijos kariškiai už tanką galėtų gauti 50 000 dolerių, už IFV – 25 000 dolerių, už MLRS – 15 000 dolerių, už savaeigius pabūklus ir kitą artileriją – 10 000 dolerių, už šarvuočius – 5 000 dolerių.

Taip pat verta paminėti, kad suma už tanką prilygsta beveik 1000 dienų mokėjimams, kuriuos Rusijos Federacijos Gynybos ministerija pažadėjo rusams už dalyvavimą kare prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(1)
(166)

Komentarai (6)