Tai bent „pastiprinimas“! Diabetas ir smegenų išeminė liga – mobilizacijai ne kliūtis (Foto, Video)  ()

63 metų Aleksandras Jermolajevas, sergantis antrojo tipo diabetu ir išemine smegenų liga, buvo mobilizuotas į kariuomenę Rusijos Volgogrado srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Telegram“ kanalas „Baza“.

Atsargos papulkininkis jau praėjo medicininį patikrinimą ir išvyko į poligoną. Paskutinės Jermolajevo pareigos prieš išėjimą į pensiją buvo logistikos padalinio vado pavaduotojas, Cheminio ginklo naikinimo gamyklos direktoriaus pavaduotojas. Rusijos gynybos ministerija anksčiau žadėjo, kad papulkininkiai bus įdarbinami ne vyresni nei 55 metų, o pulkininkai – ne vyresni nei 60 metų.

„Bene seniausias šauktinis buvo rastas Krasnoslobodsko mieste netoli Volgogrado“, – pabrėžė žurnalistai.

Rugsėjo 22 dieną 6 valandą ryto Srednechtubos rajono vadovas įteikė Jermolajevui šaukimą. Tada vyras buvo nuvežtas į karinį dalinį, kur jam buvo atlikta medicininė apžiūra.

Karo gydytojai daugiau nei devynis vyrus pripažino netinkamais tarnybai ir išsiuntė juos namo. Aleksandras Jermolajevas su savo ligomis gali vykti į frontą, sakė gydytojas.

Atsargos papulkininkis vaizdo žinutėje sakė, kad buvo išsiųstas į pietų karinės apygardos Prudbojaus poligoną Naujojo Rogačiko kaime. Ten buvo paskelbta, kad mobilizuoti vyrai pradės dviejų savaičių trukmės karinius mokymus. Po mokymų jie bus išvežti tolesniam darbui.

 

Šaukimą Aleksandrui įteikęs Srednechtubos rajono vadovas sakė, kad administracija tik „padeda karinės registracijos ir šaukimo tarnybai“. Pasak jo, kariuomenė pati sprendžia, kas turi būti pašauktas į kariuomenę.

 

Rusijos gynybos ministerija paskelbė paaiškinimą, pagal kurį papulkininkiams, jaunesniems nei 55 metų, ir pulkininkams, jaunesniems nei 60 metų, taikoma dalinė mobilizacija. Iki 65 metų amžiaus šaukiami tik aukščiausio rango kariškiai – generolai majorai, kontradmirolai ir pan.

Pažymėtina, kad tai ne pirmas pensinio amžiaus žmonių šaukimo į Rusijos kariuomenę atvejis. Maskvoje šaukimą į kariuomenę gavo 63 metų pulkininkas, Volgograde – 55 metų leitenantas, o Samaroje – 60 metų seržantas, sako žmogaus teisių organizacijos „Agora“ vadovas Pavelas Čikovas.

 

 

„Na, 49 metų eiliniai ir 51 metų leitenantai. Paaiškėjo, kad Rusijos gynybos ministerija teikia nepatikimą informaciją apie mobilizaciją“, – pabrėžia žmogaus teisių gynėjas.

Verta priminti, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas nevykdys mobilizacijos savo regione. Jo skaičiavimais, Čečėnija jau „viršijo planą“ dėl gyvosios jėgos 254 procentais.

Amerikos karo tyrimų institutas pabrėžė, kad Vladimiras Putinas neatsitiktinai paskelbė dalinę mobilizaciją Rusijoje apsikeitimo belaisviais su Ukraina dieną.

Po V. Putino sprendimo iš dalies mobilizuoti pajėgas Rusijoje kilo antikarinių protestų banga. Maskvoje kai kurie per protestus sulaikyti asmenys gavo šaukimus į kariuomenę. Per vieną protestų dieną buvo sulaikyta apie 1 400 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()