[Žinios trumpai] Šaudynės kariniame komisariate Sibire – pašautas mobilizavimo pareigūnas, tarp liudininkų kilo panika (Video)  ()

Sibiro karininkas buvo pašautas ir sunkiai sužeistas per Rusijos karinį šaukimą, kai nepasitenkinimas prezidento Vladimiro Putino mobilizacija ir toliau plinta į tolimus regionus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-26 [Žinios trumpai] Šaudynės kariniame komisariate Sibire – pašautas mobilizavimo pareigūnas, tarp liudininkų kilo panika (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiurpiuose kadruose iš Irkutsko srities kariuomenės verbavimo biuro buvo matyti, kaip vyras šaudo į kitą vyrą, o kiti skubiai išsilaksto iš susirinkimų salės, fone pasigirsta moters riksmas.

Šis susišaudymas yra vienas dramatiškiausių pasipiktinimo atvejų dėl Putino mobilizacijos.

Irkutsko srities, esančios už 5000 kilometrų į rytus nuo Maskvos, gubernatorius Igoris Kobzevas sakė, kad vyriausiasis karininkas Aleksandras Jelisejevas buvo sunkiai sužeistas ir dabar dėl jo gyvybės kovoja medikai.

Šaulys, kurio Kobzevas neįvardijo, buvo sulaikytas verbavimo biure Irkutsko mieste Ust-Ilim.

Vietos žiniasklaidos priemonės, glaudžiai susijusios su saugumo tarnybomis, atpažino, kad šaulys yra vietos gyventojas 25 m. Ruslanas Zininas.

Zinino motina Marina Zinina nepriklausomam naujienų tinklalapiui „Astra“ sakė, kad Zininas buvo „labai nusiminęs“, nes jo draugas, neturintis karinės patirties, tariamai gavo šaukimą, nepaisant valdžios įsipareigojimo verbuoti patyrusius rezervistus.

 

„Pats Ruslanas negavo šaukimo, bet jo geriausias draugas gavo vakar“, – sakė Zinina.

Liudininkas, kalbėjęs su Irkutske įsikūrusiu „Telegram“ kanalu „Bratchane“, sakė matęs, kaip šaulys nupjautavamzdžiu šautuvu įsiveržė į aktų salę ir prieš pradėdamas siautėti sušuko „niekas niekur neina“.

Tyrimo institucijos iškėlė baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo į teisėsaugininko gyvybę ir neteisėto ginklo įgijimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()