[Žinios trumpai] „Atsirado naujos realijos“: Turkija skelbia, kad Rusija jau turi naujas derybų sąlygas Ukrainai  (2)

Kai kurie Vakarų pareigūnai, pasak Mevluto Cavusoglu, nori, kad karas tęstųsi, siekiant susilpninti Rusijos Federaciją. Turkijos pareigūnas įsitikinęs, kad galiausiai labiausiai nukenčia Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu, atsakydamas į žurnalistų klausimus Japonijos nacionaliniame spaudos klube Tokijuje, pranešė „TRT Haber“.

Cavusoglu įsitikinęs, kad Ukraina pirmoji nukenčia nuo šio karo, o už jo pasekmes moka visas pasaulis. Ankstyvas karo veiksmų nutraukimas būtų naudingas visiems žaidėjams, tęsė jis.

„Kare nėra nugalėtojo. Mes, Turkija, neprarandame vilties ir toliau dėsime pastangas. Mūsų prezidentas (Recepas Tayyipas Erdoganas) susitiks su abiem lyderiais (Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu), kad pasiektų rezultatų. Erdoganas tęs savo dialogą ateityje“, – sakė Cavusoglu.

Turkija tęsia santykius su Rusija ir Ukraina, laikydamasi pusiausvyros politikos, pridūrė ministras.

Pasak jo, Putinas kiekviename susitikime su R. T. Erdoganu pareiškia, kad yra pasirengęs kalbėtis su Zelenskiu. Ukrainos noras grįžti prie derybų kilo ne kartą, tačiau kuo ilgiau tęsiasi karas, tuo sunkiau kalbėti, pabrėžė Cavusoglu.

„Samarkande Putinas susitikime su mūsų prezidentu pasakė, kad jie gali grįžti prie derybų. Žinoma, rusai sako, kad yra naujos sąlygos", – sakė jis.

 

Atsakydamas į klausimą apie visapusiškas pastangas užbaigti karą, Turkijos užsienio reikalų ministras teigė, kad sunkumų kyla visoms šalims.

„Atsirado naujos realijos. Yra daug skaudžių klausimų, ypač Ukrainai, nes jos teritorija buvo okupuota. Visa tai yra Ukrainos žemės ir nė viena pusė nenori sėsti prie derybų stalo su silpna pozicija", – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(20)
(-2)

Komentarai (2)