[Žinios trumpai] Google skelbia naują įrankį - galite pamatyti visą informaciją apie save: telefono numerį, namų adresą, el. pašto adresą ar kitą asmeninę informaciją  ()

„Google" pristatė naują įrankį, skirtą palengvinti vartotojų duomenų pašalinimą iš paieškos rezultatų. Pirmą kartą jis buvo pristatytas I/O 2022 konferencijoje gegužės mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis tai pastebėjo šaltinis „9to5Google". Jis atrado, kad „Google" programoje „Android" yra naujas skirtukas „Rezultatai apie jus" (Results about you).

Šis naujas meniu elementas nukreipia naudotojus į puslapį, kuriame paaiškinama, kaip jie gali paprašyti „Google" pašalinti paieškos rezultatus, kuriuose yra telefono numeris, namų adresas, el. pašto adresas ar kita asmeninė informacija. Čia taip pat galite pamatyti visus savo duomenis,  kuriuos turi sistema.

Kai pasirinksite, ką norite ištrinti, „Google" paprašys jūsų nurodyti priežastį ir parodys jūsų užklausos būseną – „Patvirtinta" arba „Vykdoma".

Verta pažymėti, kad tokie duomenys panaikinami tik iš paieškos rezultatų, o ištrynus kontaktinę informaciją iš „Google" paieškos ji nepašalinama iš kitų svetainių. Norėdami tai padaryti, turite tiesiogiai susisiekti su svetaine, kuri platina jūsų duomenis.

Rankinio pašalinimo įrankis ką tik pradėtas platinti. Jei jums reikia skubiai ištrinti duomenis, dabar galite pateikti užklausą per šį puslapį, kurioje išsamiai aprašoma „Google" asmeninės informacijos ištrynimo politika.

 

Anksčiau „Google", keisdama savo mokėjimo programos prekės ženklą, Ukrainoje paleido „Google" piniginės programėlę mobiliesiems telefonams. Piniginėje galite laikyti mokėjimo korteles, kelionių ir renginių bilietus, įlaipinimo bilietus ir lojalumo korteles.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: