[Žinios trumpai] Paskelbta rusus šokiruojanti žinia: Kazachstanas iš karto suras ir perduos Rusijai tuos, kurie vengia mobilizacijos  ()

Jei Rusijos Federacija įtrauks vengusius mobilizacijos į ieškomų asmenų sąrašą, Kazachstanas bus priverstas juos deportuoti, pranešė respublikos Vidaus reikalų ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas įsipareigojo išduoti Rusijos Federacijai Rusijos piliečius, kurie bus įtraukti į ieškomų asmenų sąrašą dėl vengimo mobilizuotis karui prieš Ukrainą. Antradienį, rugsėjo 27 d., remdamasi Kazachstano vidaus reikalų ministro Marato Achmetžanovo pareiškimu, praneša Rusijos agentūra „Interfax".

Kazachstano pareigūno teigimu, abi šalis sieja sutartiniai santykiai dėl bendradarbiavimo teisinėje srityje, įskaitant nusikaltėlių ekstradicijos ir nuteistųjų mainų klausimus.

„Svarbiausias principas čia – tiek pas mus, tiek Rusijoje – buvo baudžiamoji veika. Be to, jeigu... jie bus įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą, šiuos asmenis nustatysime ir išduosime ekstradicijos Rusijai tvarka", – sakė ministras, atsakydamas į klausimą, ar Kazachstanas nustatys ir išduos Rusijai vengiančius asmenis.

Anksčiau Kazachstano parlamentas patikino, jog Rusijos Federaciją po mobilizacijos pradžios palikę rusai negaus leidimo gyventi respublikoje.

 

Socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, jog Dagestano vadovybė sustabdė Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtą mobilizaciją. Tai atsitiko masinių protestų Rusijos regione fone.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad mobilizuoti rusai jau bando susisiekti su Ukrainos puse dėl pasidavimo, nes nenori dalyvauti šiame kare.

Anksčiau protestuodamas prieš mobilizaciją karui prieš Ukrainą susidegino rusas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: