[Žinios trumpai] Karas Ukrainoje suteikė viltį nuteistiesiems iki gyvos galvos: į frontą veržiasi 38 žmonių galvažudys  ()

Ypač pavojingi nusikaltėliai iš Maskvos Butyrkos kalėjimo taip pat veržiasi į karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ne kartą buvo pranešta, kad oligarchui Jevgenijui Prigožinui priklausantis „Wagner“ PMC Rusijos kalėjimuose verbuoja nuteistuosius karui Ukrainoje. Nuteistieji kalėti iki gyvos galvos nusprendė tuo pasinaudoti.

Į karą veržiasi ir ypač pavojingi nusikaltėliai iš Maskvos Butyrkos kalėjimo. Tarp jų – žinomas nusikalstėlių bosas Sergejus Butorinas, kadaise vadovavęs organizuotai nusikalstamai grupuotei „Orechovskaja“. 2011 metų rugsėjį jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 38 žmonių nužudymą ir vadovavimą nusikalstamai grupuotei.

Butorinas teigia, turintis „motorizuotųjų šaulių būrio vado“ karinę specialybę ir yra pasirengęs vykti kariauti į Ukrainą.

Kaip rašo prokremliška žiniasklaida, dešimtyje iš 12 Butyrkos kvartalo kamerų kaliniai domėjosi, kaip patekti į kariuomenę:

 

„Padugnių sunaikinimo operacija Maskvoje įsibėgėja“, – „Telegram“ kanale rašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Štefanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai ()