[Žinios trumpai] Ždanovas: „pasakysiu atvirai, Vakarai yra šokiruoti, ką sugalvojo ir padarė Ukraina - tai tiesiog rusų kareivių konvejeris“  ()

Ždanovas mano, kad mobilizuoti Rusijos Federacijos kariai pradės masiškai pasiduoti, nes iš lūpų į lūpas bus pasakyta, kaip Ukraina iš tikrųjų elgiasi su karo belaisviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad po pirmojo apsikeitimo karo belaisviais vienas iš namo grįžusių įsibrovėlių interviu pradėjo drabstyti Ukrainą purvais. Jis pasakojo, kad nelaisvėje buvo nuolat mušamas, iš jo buvo visaip tyčiojamasi. Būdamas belaisviu jis priaugo 6 kilogramus ir vaizdo įraše atrodė sveikiau nei iš Rusijos grįžę Ukrainos karo belaisviai, bet jis vis tiek pasakojo, kad su juo buvo elgiamasi žiauriai.

Tiesa, Ždanovas mano, kad gyvai jis pasakoja kitokias istorijas: „Jis pasakys savo draugams tiesą, ir iš lūpų į lūpas sklis tiesa, kad nelaisvė Ukrainoje tai nėra tas pats, kas Rusijoje. Ir tai gali turėti tam tikrą vaidmenį“, - interviu Dmitrijui Gordonui aiškino Ždanovas.

Karo analitikas taip pat pridūrė, kad šiuo klausimu didelį vaidmenį vaidina ir Ukrainos informacinės kampanijos. „Žinote, ką aš dar pastebėjau? Duodu interviu užsienio žiniasklaidai, o jie šokiruoti, kad padarėme praktiškai valstybinę programą. Ant konvejerio padėjome galimybę pasiduoti Rusijos kariams. Turime pokalbių botus... visą parą veikiančią karštąją liniją“, – sakė Olegas Ždanovas. Ukrainai svarbu, kad rusų kariai žinotų, kad gali pasiduoti saugiai, be pasekmių. Jei jie nenori, jie net nebus įtraukti į vadinamąjį mainų fondą - jie nebus iškeisti į ukrainiečius. Tai yra labai svarbu, nes savanoriškas pasidavimas yra kriminalizuotas - į Rusiją grįžę karo belaisviai gali būti teisiami.

(117)
(2)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: