JAV ambasadorė atskleidė netikėtą paslaptį: yra vienintelis ginklas, kuriuo Ukrainai draudžiama apšaudyti Rusiją, visa kita - be apribojimų (Video)  ()

Susitarimas su JAV ir Ukraina dėl amerikietiškų ginklų nenaudojimo Rusijos Federacijos teritorijoje liečia tik vienos rūšies ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos armija negali smogti Rusijos teritorijai tik iš amerikiečių MLRS HIMARS.

Tai interviu „Europos tiesa“ pareiškė Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova.

Pasak Oksanos Markarovos, susitarimas su JAV ir Ukraina dėl amerikietiškų ginklų nenaudojimo Rusijos Federacijos teritorijoje liečia tik HIMARS MLRS, o ne visą tiekiamų ginklų arsenalą. Tuo pačiu metu okupuotame Kryme nėra jokių ginklų naudojimo apribojimų – tai Ukrainos teritorija.

„Galiu aiškiai pasakyti, kad JAV nepripažino neteisėtos Krymo aneksijos nuo 2014 m. iki dabar ir laikosi aiškios pozicijos, kad Krymas yra Ukraina visais aspektais“, – sakė ambasadorė.

 

Ji pakomentavo ir Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo pareiškimą, kad Vakarų ginklai negali būti naudojami Rusijos teritorijoje. Gynybos departamento vadovas sakė su JAV sudaręs sutartį, kuri įpareigoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas nenaudoti vakarietiškos ginkluotės smogti Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()