[Žinios trumpai] Rusijos armijoje bręsta didžiulis skandalas – dingo 1,5 milijono uniformų ir trilijonas dolerių  (3)

Net ir patys rusai turi klausimų vadinamajai antrajai pasaulio armijai – kur dingo 1,5 mln. uniformų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mobilizacijos metu atsiranda vis daugiau kliūčių, atsižvelgiant į pagrindinės įrangos trūkumą naujai mobilizuotiesiems, todėl rusai pradėjo užduoti „nepatogius klausimus“ Rusijos Dūmos deputatų lygiu.

Andrejus Gurulevas, dažnas propagandinių televizijos laidų svečias, sakė, kad „nesupranta, kur dingo 1,5 milijono uniformų komplektų, nes jie buvo laikomi šaukimo punktuose“. Jis taip pat jau pareiškė, kad reikia paklausti atleisto Rusijos Federacijos gynybos viceministro materialinės ir techninės paramos Dmitrijaus Bulgakovo.

Primename, kad Bulgakovas buvo atleistas rugsėjo 24 d., trečią dieną po mobilizacijos Rusijoje paskelbimo, o šias Gynybos ministerijos vadovo pavaduotojo pareigas gavo nuo 2008 m. Dabar jam vadovauja Michailas Mizincevas.

Rusijoje, regis, prasideda itin aktyvus „žaidimas“ tarp visos Gynybos ministerijos vadovybės. Kadyrovas ir „Wagner“ vadovas Prigožinas pradėjo atvirą „puolimą“ prieš Centrinės karinės apygardos vadą Lapiną, ir būtent jis buvo apkaltintas pasitraukimu iš Limano. Tačiau faktas yra tas, kad Vakarų karinė apygarda vadovauja šiai fronto daliai, kurioje vadovybė per pastaruosius penkis mėnesius buvo pakeista penkis kartus.

 

Be to, ši situacija pati savaime yra itin keista, nes Rusijos Federacijos valdžia yra atvirai kritikuojama. Šis vadinamasis „diskreditavimas“ yra baudžiamas pagal įstatymą Rusijoje.

Atsižvelgiant į tai, gana greitai rusai gali pradėti kelti daugiau klausimų apie Rusijos gynybos ministerijos kompetenciją apskritai, taip pat apie tai, kur yra visas trilijonas dolerių, kurie per pastaruosius 22 metus buvo išleisti gynybos pramonei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(2)
(124)

Komentarai (3)