[Žinios trumpai] Ukraina nuleido Irano droną „Mohajer-6“ ir dabar nusiųs jį rusams su bomba (Foto)  (1)

Dronas atliks žvalgybą ir naikins Rusijos užpuolikų objektus. Ant transporto priemonės sumontuota valdoma bomba „Qaem-5“ pasirodė nepažeista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos (AFU) numušė Irano bepilotį orlaivį „Mohajer-6“. Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginės komunikacijos departamentas.

„OSINTtechnical“ tyrėjai socialiniame tinkle „Twitter“ pridūrė, kad drone buvo sumontuota valdoma bomba „Qaem-5“, kuri liko nepažeista.

Sviediniai aprūpinti įvairių tipų nukreipimo galvutėmis, leidžiančiomis susprogdinti taikinius su mažesne nei 50 cm paklaida, rašo Irano naujienų agentūra „Tasneem“.

Didžiausias drono kilimo svoris – 600 kg, naudingoji apkrova – 100 kg, skrydžio nuotolis – 200 km. UAV įsibėgėja iki 200 km/h, skrydžio trukmė iki 12 valandų maksimaliame 5 400 metrų aukštyje.

 

„Qaem“ bombos gali skristi iki 20 km, tačiau praktiškai jų skrydis neviršija 8 km. Nežinia, ar RF juos naudoja tik žvalgybai ar ir kovinėms misijoms. Teheranas naudojo šiuos dronus kariniuose konfliktuose Sirijoje ir Irake.

„OSINTtechnical“ priduria, kad Ukrainos kariuomenė suremontavo Irane pagamintą „Mohajer-6“ ir dabar yra jis paruoštas kovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai (1)