[Žinios trumpai] Prancūzija į Ukrainą siunčia žaibiško puolimo monstrus  ()

Į Ukrainą bus išsiųstas kovinis modelis su bokšteliu 12,7 mm kulkosvaidžiui montuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija Ukrainai ketina perduoti 20 vnt. 12,5 tonos sveriančių šarvuočių „Bastion“.

Apie tai rašo „La Tribune“, remdamasis savo šaltiniais.

Pažymima, kad sutartis tarp „Volvo“ grupei priklausančios bendrovės „Arquus“ ir Prancūzijos gynybos ministerijos yra baigiamojoje stadijoje.

BFM TV teigimu, pristatymas gali būti atliktas per trumpiausią įmanomą laiką, nes „Arquus“ turi pakankamai šarvuočių atsargų, kad būtų patenkinti neatidėliotini poreikiai.

Pirmadienį Nacionalinėje Asamblėjoje (Prancūzijos parlamento žemuosiuose rūmuose) premjerė Elisabeth Born išsamiai kalbėjo apie ginklų siuntimą į Ukrainą.

„Mes veikiame kaip sąjungininkai, patikimi ir verti pasitikėjimo. Padidinome Ukrainai karinės technikos tiekimą. Turime suteikti Ukrainai priemonių apsiginti nuo invazijos... Šiuo metu Ukrainos kariai yra vežami apmokyti naudotis įranga, perduodami jai degalai“, – sakė premjerė.

Šarvuotas automobilis Bastion – kas žinoma:

 

„Bastion“ – visais ratais varomas šarvuotas armijos visureigis. Pirmą kartą buvo pristatytas 2010 m. Jis buvo sukurtas pirmiausia prancūzų specialiosioms pajėgoms, veikiančioms Afrikoje, ir eksportuojamas į šį žemyną bei Vidurinius Rytus.

Automobilis gali gabenti iki 10 karių (2 įgula + 8 keleiviai). Egzistuoja kelios jo versijos, į Ukrainą bus išsiųstas kovinis modelis su bokšteliu 12,7 mm kulkosvaidžiui montuoti.

„Bastion“ trasoje gali pasiekti 110 km/h greitį, o galios rezervo gali užtekti 1400 km. Ši šešių metrų ilgio transporto priemonė yra apsaugota STANAG 4569 3 lygio šarvais nuo kulkų iki 7,62 mm ir minų nuolaužų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(149)
(3)
(146)

Komentarai ()