[Žinios trumpai] Skelbiami 2 Putino duobkasiai: „Situacija nebekontroliuojama, arba Putinas atskleis generolų sąmokslą, arba prasidės rūmų perversmas“  ()

Karo analitikas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas užtikrintai pareiškė, kad Ramzanas Kadyrovas ir Jevgenijus Prigožinas netrukus gali surengti rūmų perversmą Kremliuje, nes tam turi ir noro, ir išteklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas tikina, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas taps pagrindiniu Kremliaus duobkasiu. „Tiesą sakant, jis paėmė kastuvą į rankas ir jau kasa kapą Putino režimui. Ir jis ne vienas. Atsiras ir kitų, kurie supras, kad kuo greičiau palaidos šį režimą, tuo greičiau turės galimybę pagriebti galią šalyje. Tai sukelia didžiulę sumaištį aukščiausiuose valdžios sluoksniuose, todėl dabar pačios viršūnės pradės segmentuotis“, – interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ aiškino ekspertas.

Anksčiau Ždanovas sakė, kad jei artimiausiu metu Putinas neatskleis jokio generolų sąmokslo, jie jį paskelbs kaltu. „Putino padėtis - aklavietė. Jis neturi jokios politinės iniciatyvos Rusijoje. Ir jei nepradės vykdyti mirties bausmių generolams dėl karinės operacijos nesėkmių, tai parodys, kad jis nieko nebegali“.

Karo eksperto teigimu, šiuo metu R. Kadyrovas imasi iniciatyvos. Ir, sprendžiant iš to, kad Prigožinas jį palaiko, jau yra kažkoks susitarimas ar koalicija. „Tai yra, Kadyrovas ir Prigožinas gali būti Putino nuvertimo priešakyje?“ – klausė laidos vedėjas. „Taip, - užtikrintai atsakė Ždanovas. - Beje, Kadyrovo ir Prigožino ištekliai šiuo metu yra parengti kovai, kad būtų išspręsta rūmų perversmo problema. Situacija jau nekontroliuojama.“

 

Tada analitikas pažymėjo, kad Putinas apsiskaičiavo, kai leido Kadyrovui pavergti dalį federalinės sistemos ir dalį Nacionalinės gvardijos, kuri dabar yra tarsi asmeninė Kadyrovo kariuomenė. Formaliai tai yra federalinė struktūra, kurią turėtų kontroliuoti Kremlius, bet Putinas praktiškai nebegali duoti įsakymų Kadyrovo kariams.

(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: