[Žinios trumpai] Rusės atrado aukso gyslą – masiškai atiduoda savo vyrus kariniams komisariatams: štai ką jos gauna mainais  ()

Rusijos Federacijos pilietės masiškai perduoda savo vyrus kariniams komisarams, kad šie būtų išsiųsti į karą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-07 [Žinios trumpai] Rusės atrado aukso gyslą – masiškai atiduoda savo vyrus kariniams komisariatams: štai ką jos gauna mainais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos pilietės nusprendė pasinaudoti „daline“ mobilizacija, kad nusikratytų aplaidžiais vyrais, kurie ilgus metus nemoka alimentų arba nenori išlaikyti savo šeimų.

Kaip  rašo  leidinys „Layout“, verslininkė Lilija Sergeeva ilgus metus negavo pinigų iš buvusio vyro už vienintelės dukros išlaikymą. Vyriškis buvo skolingas milijoną rublių (17 000 eurų), dar milijoną baudų už nemokėjimą įskaičiavo teismas. Tačiau situacija nepasikeitė: vyras neturi nei pinigų, nei nekilnojamojo turto, kad galėtų padengti skolą. Keršydama už buvusios vyro neveiksnumą, ji nusprendė jį perduoti kariniams komisarams.

„Nežinau, kiek efektyvus šis mechanizmas, bet kodėl gi ne? Dabar galvoju kreiptis į gubernatorių ir karinę prokuratūrą“, – sakė ji.

Kita rusė, keturių vaikų mama Svetlana Michailova, asmeniškai kreipėsi į karinę registracijos tarnybą pasiskųsti savo buvusiu vyru, kuris nedalyvauja vaikų gyvenime ir ilgą laiką nemoka alimentų. Moteris tikisi, kad buvusį sutuoktinį išsiuntus į karą pavyks atgauti bent dalį skolos. Kartu moteris pastebi, kad būtų nesąžininga, jei į karą būtų paimtas jos sugyventinis, su kuriuo augina vaikus, o ne buvęs vyras.

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Sergejus Mironovas patvirtina masinius moterų skundus. Anot jo, alimentų skola Rusijos Federacijoje siekia 150 mlrd. rublių (2,5 mlrd. eurų).

 

„Dabar daug moterų man rašo: „mobilizuoti visus alimentų skolininkus karui!“ Iš viso Rusijoje alimentus reikia mokėti apie 2 mln. žmonių, o skola viršija 150 milijardų rublių. Neblogai!“ – komentavo Mironovas.

Jis įsitikinęs, kad valdžios institucijos gali išspręsti šį klausimą įstatymų leidybos lygmeniu ir perduoti skolininkų duomenų bazę Rusijos gynybos ministerijai, o vėliau – karinės registracijos tarnyboms.

Beje, kai kurios moterys prisipažįsta, kad jei „parazitai-vyrai“ iš fronto negrįš namo, tada bus dar geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(12)
(75)

Komentarai ()