Lietuva turės savų dujų! Skelbiami milijoniniai projektai ir grandioziniai tikslai  (2)

Baigėsi Energetikos ministerijos iniciatyva finansuojamas kvietimas teikti paraiškas įsirengti biometano dujų gamybos ir valymo įrenginius. Biometano gamybai buvo numatyta skirti 22,2 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšų. Pagal kvietimą gautos 8 paraiškos 25,4 mln. Eur sumai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biometanas yra viena iš „žaliausių“ alternatyvų, pritaikomų įvairiose energetikos, transporto ir pramonės srityse. Biometanu galima sėkmingai pakeisti importuojamas gamtines dujas ir kelis kartus sumažinti energijos išteklių kainas. Siekiama, kad pagamintas ir į dujų tinklus patiektas biometanas būtų panaudojamas Lietuvos transporto sektoriuje, taip pat įmonėse, suvartojančiose didelius kiekius gamtinių dujų. 

Biometano naudojimas taip pat sprendžia ir atliekų tvarkymo problematiką, kadangi šių dujų gamybai panaudojamos tik antrinio panaudojimo neturinčios biologinės kilmės žaliavos, sukuriama pridėtinė vertė vietos bendruomenėms ir skatinama žiedinės ekonomikos plėtra. 

 

Skaičiuojama, kad įgyvendinus šio kvietimo projektus per metus būtų pagaminama apie 366 GWh biometano. Planuojama, kad iki 2030 m. Lietuvoje būtų pagaminama nemažiau kaip 950 GWh biometano. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(140)
(4)
(136)

Komentarai (2)