„Tesla Cybertruck“ važinės ne tik keliais: turės tris modifikacijas  ()

Elektrinis „Tesla Cybertruck“ pikapas, kuris turėtų visai netrukus pagaliau debiutuoti rinkoje, galės ne tik važinėti keliais – jis galės ir plaukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi jo kėbulas bus sandarus ir apsaugotas nuo vandens, jis galės įveikti upes ir ežerus plaukdamas, rašo „Electrek“, remdamasi „Tesla“ generalinio direktoriaus Elono Musko žodžiais. Tiesa, plaukti galės tik tuo atveju, jeigu vandens telkinyje nėra bangavimo, taigi jūroje juo plaukti nepavyks.

Kaip toli galės plaukti ir kokio dydžio bangas galės įveikti naujasis „Cybertruck“, E.Muskas nepatikslino. „Cybertruck“ turėtų būti parduodamas trijų modifikacijų: su vienu, dviem arba trimis elektros varikliais.

Lėčiausias variantas iš vietos iki 100 km/val. pasieks per šešias su puse sekundės, o galingiausia versija tą patį greitį pasieks dvigubai greičiau – per mažiau nei tris sekundes. Deklaruojamas maksimalus nuvažiuojamas atstumas pilnai pakrautais akumuliatoriais varijuos priklausomai nuo versijos – nuo 400 iki 800 km.

Iš pradžių planuota, kad „Cybertruck“ rinkoje turėtų debiutuoti dar praėjusiais metais, bet vėliau šio modelio debiutas atidėtas. Paskutinė versija – „Cybertruck“ debiutuos rinkoje kitų metų viduryje.

 

Šis modelis parodytas pirmą kartą publikai susilaukė prieštaringų vertinimų ir buvo kritikuojamas už labai primityvų dizainą. Po to E.Muskas nusileido ir pažadėjo dizainą sušvelninti, bet ne radikaliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: